HomeΚΟΣΜΟΣKατέβασαν από το αεροπλάνο ολόκληρη οικογένεια επειδή ο δίχρονος γιος τους… δεν φορούσε μάσκα!

Kατέβασαν από το αεροπλάνο ολόκληρη οικογένεια επειδή ο δίχρονος γιος τους… δεν φορούσε μάσκα!

Ανένδοτη η αεροπορική εταιρεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αλαλούμ σε πτήση των γερμανικών αερομεταφορών «Lufthansa» όταν ο πιλότος έδωσε εντολή στο πλήρωμα να κατεβάσουν από το αεροπλάνο την οικογένεια Παντούρεβιτς, καθώς ο δίχρονος γιος τους δεν ήθελε να φορέσει μάσκα.

Στην οικογένεια δεν επετράπη να επιστρέψει στις ΗΠΑ από το αεροδρόμιο Rhein-Main, με την Lufthansa να επιμένει ότι το αγοράκι της οικογένειας έπρεπε να τηρήσει το υγειονομικό πρωτόκολλο, σύμφωνα με το οποίο έπρεπε να φορά μάσκα.

Ο 43χρονος Αλεξάντερ Παντουρέβιτς από την Βοσνία, πατέρας του μόλις δύο ετών αγοριού, εξηγεί την περιπέτειά του στην γερμανική εφημερίδα «BILD»:

«Μία αεροσυνοδός μας συνόδευσε μέχρι τον πιλότο. Αυτός προσπάθησε να πείσει τον γιο μου Γιάκομπ να φορέσει μάσκα. Αλλά δεν τα κατάφερε. Τότε ένας ένστολος άνδρας μας συνόδευσε έξω από το αεροπλάνο. Έπαθα σοκ, σαν να με κτύπησε σφαίρα. Από πότε τα παιδιά δύο ετών πρέπει να φορούν μάσκα;», διερωτάται ο πατέρας του αγοριού.

Η εταιρεία Lufthansa υποστήριξε ότι έπρεπε να υπακούσει τους κανονισμούς της Αμερικανικής Αρχής για την Ασφάλεια των Μεταφορών (TSA).

Αυτό σημαίνει ότι, οι επιβάτες ηλικίας δύο ετών και άνω, πρέπει να φορούν μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Τον Ιούλιο, όμως, ο Αλεξάντερ Παντούρεβιτς ταξίδεψε στη Βοσνία με τη σύζυγό του Σλάβικα (42) και τον γιο του Γιάκομπ για διακοπές. Τότε ο μικρός ταξίδεψε χωρίς μάσκα. Στις 15 Σεπτεμβρίου, η οικογένεια ήθελε να επιστρέψει στο Ντάλας μέσω Φρανκφούρτης, όπου ζει η οικογένεια .

Ο εκπρόσωπος της Lufthansa Γεργκ Βάμπερ τόνισε:

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι μια οικογένεια στην εν λόγω πτήση αρνήθηκε να επιβιβαστεί με το παιδί της να φοράει μάσκα».

Ωστόσο, ένας αυτόπτης μάρτυρας της πτήσης, ο Jan H από το Αμβούργο, υπερασπίστηκε τους γονείς του παιδιού, οι οποίοι, όπως είπε, δοκίμασαν τα πάντα για να φορέσει ο γιος τους την μάσκα.

Ο 36χρονος συνεπιβάτης καθόταν δύο σειρές μπροστά από την οικογένεια Παντουρέβιτς:

«Οι γονείς προσπάθησαν απαλά να βάλουν μάσκα στο παιδί. Ο μικρός όμως αντέδρασε κι άρχισε να κλαίει. Κατά την άποψή μου, δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα οι γονείς», είπε χαρακτηριστικά.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση