HomeHL-9Ακατάλληλο το δημοτικό της Γερωνυμάκη – Αντιδρούν οι γονείς από τις λύσεις που προτάθηκαν

Ακατάλληλο το δημοτικό της Γερωνυμάκη – Αντιδρούν οι γονείς από τις λύσεις που προτάθηκαν

Τι αναφέρθηκε στη γενική συνέλευση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ακατάλληλο προς χρήση κρίθηκε το δημοτικό της Γερωνυμάκη στο Ηράκλειο που στεγάζεται σε κτίριο του παλαιού βρεφοκομείου.

Οι γονείς ενημερώθηκαν στην χθεσινή γενική συνέλευση για την ακαταλληλότητα του κτιρίου καθώς και τις λύσεις που πρότεινε ο δήμος Ηρακλείου.

Οι λύσεις, σύμφωνα με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, είναι α) να χρησιμοποιούνται τα κοντέινερ που βρίσκονται στην αυλή για κάποιες τάξεις και κάποιες άλλες να κάνουν τηλεκπαίδευση και β)να χρησιμοποιηθούν τα κοντέινερ εναλλάξ (πρωινό – απογευματινό) μέχρι να έρθουν τα υπόλοιπα κοντέινερ.

«Και οι δύο λύσεις αποδοκιμάστηκαν έντονα από τους γονείς, καθώς η λύση του webex, εκτός από επιζήμια για τα παιδιά, δεν είναι εφικτή όταν και οι δύο γονείς εργάζονται, ενώ η λύση πρωινού-απογευματινού ωραρίου θα στερήσει από τα παιδιά τη συμμετοχή τους σε εξωσχολικές δραστηριότητες (ξένες γλώσσες, αθλήματα, μουσική κλπ)» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη συνέλευση δεν παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του δήμου Ηρακλείου και της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που είχαν κληθεί ενώ τα διοικητικά συμβούλια των δύο συλλόγων γονέων και κηδεμόνων παραιτήθηκαν.

Μάλιστα, δημιουργήθηκε Επιτροπή Αγώνα ώστε να βρεθεί μία λύση ενώ προετοιμάζονται και για δυναμικές κινητοποιήσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση