HomeHL-9Αποζημιώσεις πυρόπληκτων: Σπίτι από Κόρινθο, πήγε Πύργο και… επέστρεψε στην Κόρινθο

Αποζημιώσεις πυρόπληκτων: Σπίτι από Κόρινθο, πήγε Πύργο και… επέστρεψε στην Κόρινθο

Προσπάθειες εκμετάλλευσης των μέτρων στήριξης καταγγέλλει ο υπουργός Οικονομικών. Γίνονται έλεγχοι για να διαπιστώνεται ότι όντως υφίσταται η ζημιά και σε τι έκταση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τις αιτήσεις αποζημίωσης στις πληγείσες περιοχές από τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες και τους σεισμούς μίλησε, μεταξύ άλλων, στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός τόνισε ότι γίνονται έλεγχοι για να διαπιστώνεται ότι όντως υφίσταται η ζημιά και σε τι έκταση. Παράλληλα, έφερε παραδείγματα όπου δηλώθηκαν περισσότερες ζημιές από τις υπάρχουσες ή δηλώνονταν άλλα από αυτά που ισχύουν.

«Υπάρχει περιοχή στην Πελοπόννησο, όπου στους ελέγχους του υπουργείου Υποδομών βρέθηκε ζημιά σε 6 κατοικίες ή επιχειρήσεις και οι αιτήσεις είναι 532. Έχει παγώσει διαδικασία, γίνονται έλεγχοι στις αιτήσεις και θα πάνε στη δικαιοσύνη», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, «έφυγε σπίτι από την Κόρινθο, πήγε στον Πύργο και γύρισε ξανά στην Κόρινθο. Αγρόκτημα έγινε σπίτι και μετά ξαναέγινε αγρόκτημα»

Τέλος, ανέφερε ότι δήμος στην Ανατολική Αττική στον οποίο έχουν διαπιστωθεί από τους ελέγχους 400 έγκυρες αιτήσεις, δηλώθηκαν 1.136.

Διαφήμιση
Διαφήμιση