HomeΚΡΗΤΗΑγία Πελαγία: Πιστοποίηση για τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες της παραλίας

Αγία Πελαγία: Πιστοποίηση για τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες της παραλίας

Κυρίαρχο ζητούμενο των ακτών που πιστοποιούνται ως «αειφόρες – βιώσιμες παραλίες», είναι αυτές να γίνουν μέρος της καθημερινής απόδρασης, χαλάρωσης και ψυχαγωγίας των πολιτών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις υψηλές υπηρεσίες που παρέχονται στην παραλία της Αγίας Πελαγίας από την Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρία του Δήμου Μαλεβιζίου έρχεται να επιβεβαιώσει το σήμα «Costa Nostrum – Sustainable Beaches» με το οποίο πιστοποιήθηκε η παραλία.

Η πιστοποίηση της παραλίας της Αγίας Πελαγίας ως «αειφόρος – βιώσιμη παραλία» είναι το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του Δήμου Μαλεβιζίου που προχώρησε στην εκπόνηση της Μελέτης Αναβάθμισης και Περιβαλλοντικής Προστασίας Παραλίας Αγίας Πελαγίας.

Κυρίαρχο ζητούμενο των ακτών που πιστοποιούνται ως «αειφόρες – βιώσιμες παραλίες», είναι αυτές να γίνουν μέρος της καθημερινής απόδρασης, χαλάρωσης και ψυχαγωγίας των πολιτών, αλλά και πυρήνας οικονομικής ανάπτυξης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου παράκτιων περιοχών.

agia-pelagia-4-1

Παράλληλα, βασικός στόχος είναι να προστατευτεί το ιδιαίτερα ευαίσθητο οικολογικό περιβάλλον, τόσο εντός όσο και περιμετρικά της παραλιακής ζώνης, προωθώντας την ενημέρωση και αυξάνοντας την περιβαλλοντική ευαισθησία των πολιτών και των επισκεπτών της εκάστοτε παραλίας.

Στην Αγία Πελαγία τοποθετήθηκαν ενημερωτικοί πίνακες για την πιστοποίηση της παραλίας ενώ πλέον και η σημαία της «Costa Nostrum – Sustainable Beaches» ενημερώνει τους χρήστες της παραλίας για την κατάταξη της παραλίας ως αειφόρος παραλία.

agia-pelagia-3-2

Στην τελετή απονομής του πιστοποιητικού και της σημαίας για την παραλία της Αγίας Πελαγίας βρέθηκαν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Μονομετοχικής Ανώνυμης Εταιρίας του Δήμου Μαλεβιζίου Γιάννης Μαρής και Γιώργος Πεδιώτης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αχλάδας Γιώργος Πεδιώτης, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγίας Πελαγίας Μαρίνα Καρούζου ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λυγαριάς Γιώργος Φραγκιαδάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Costa Nostrum Βασίλης Ζησιμόπουλος.

agia-pelagia-1-1