HomePost ItΣωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Χανίων: Σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Χανίων

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Χανίων: Σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Χανίων

Τι αναφέρουν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Χανίων καλεί τα πρωτοβάθμεια σωματεία σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, την Δευτέρα  11/10  στις 7.00μμ.

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας, καλούμε σε σύσκεψη για  να  συνεχίσουμε  να οργανώσουμε την πάλη μας για την προστασία της υγείας του λαού και για να αποκρούσουμε την αντεργατική πολιτική, για να μείνει στα χαρτιά ο Νόμος Χατζηδάκη. Για να δυναμώσει η πάλη για τα εργασιακά μας δικαιώματα για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Μετά ακριβώς από τις καταστροφικές φωτιές του καλοκαιριού , που πάνω από 1 εκατομμύρια στρέμματα έγιναν στάχτη ,έρχεται ο σεισμός αναδεικνύοντας  για άλλη μία φορά τις τεράστιες εγκληματικές  ευθύνες όλων των αστικών κυβερνήσεων.Το κράτος φαινεται αποτελεσματικό όταν είναι να επιδοτηθούν οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι,ενώ θεωρείται πολυτέλεια η προστασία απο τις φωτιές , τους σεισμούς,τα αντιπλημμυρικά έργα,η αντισεισμική θωράκιση των σχολείων.

ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  • που μας αναγκάζει να δουλεύουμε εξαντλητικά ωράρια χωρίς ρεπό, χωρίς ΣΣΕ με μισθούς 400 και 500 ευρώ.
  • με το Εθνικό Σύστημα Υγείας γεμάτο ελλείψεις χρησιμοποιώντας τον αναγκαίο εμβολιασμό του πληθυσμού για την ιδιωτικοποίηση κρίσιμων σημείων των Νοσοκομείων .
  • που στην παιδεία τα σχολεία άνοιξαν  χωρίς κανένα μέτρο προστασίας της υγείας , με τμήματα που φτάνουν και τα  27 άτομα καταδικάζοντας τα παιδιά μας στην αμορφωσιά.
  • Επιδιώκεται ταυτόχρονα ουσιαστικό χτύπημα στις μαζικές και δημοκρατικές μας διαδικασίες, στην ανταλλαγή ιδεών,στην λήψη απόφασης των συνδικάτων.

Η συνέχεια του  συντονισμού της δράσης μας είναι επιτακτική ανάγκη, δεν μπορούμε να  επιτρέψουμε να μας αντιμετωπίζουν ως συγχρονους σκλάβους .Δεν θα επιτρέψουμε την επιβολή της εργοδοτικής και τρομοκρατίας στα συνδικάτα με το φακέλωμα των συνδικαλισμένων εργαζομένων ,το περιορισμό της λειτουργιας τους, τις διώξεις σε αγωνιστές εργαζομένους.

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από την ψηφιση του Νόμου και είχαμε την στυγνή του εφαρμογή  του στη συναδελφό μας την ξενοδοχουπάλληλο που διεκδίκησε καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η βία και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης φαίνεται και με την αγωγή  της Κεραμέως εναντίον της συλλογικής απόφασης των συνδικαλιστικών οργάνων των εκπαιδευτικών .

Οι αγώνες όλο το προηγούμενο διάστημα απέδειξαν στην πράξη ότι μπορούμε να ακυρώσουμε τις αντιεργατικές πολιτικές, όπως ο νόμος της ΝΔ για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και τον απεργοκτόνο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ .

Μπορούμε να μετράμε νίκες όπως η κατοχύρωση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων των διανομέων της e-food, που ακύρωσαν στη πράξη τον Νόμο έκτρωμα δείχνοντας  την σημασία της οργανωμένης πάλης, της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στα συνδικάτα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ , Δεν θα επιτρέψουμε να παίζουν με την ζωή μας!

Καλούμε όλους τους εργαζομένους,  όλα τα σωματεία, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να συμπορευτεί ώστε να χτιστεί τείχος αντίστασης και να περάσουμε στην αντεπίθεση.

Ιδιαίτερα τα σωματεία της  κοινής μας  Ομοσπονδίας των σουπερμάρκετ ΣΥΝΚΑ και Σκλαβενίτη, ΔΕΔΙΣΑ , Καθαριστριών  και Σεκιούριτι .

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση