HomeHL-TOPΣεισμός στο Αρκαλοχώρι: Άμεσα πιστώνονται τα χρήματα στους πληγέντες

Σεισμός στο Αρκαλοχώρι: Άμεσα πιστώνονται τα χρήματα στους πληγέντες

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Επιχειρησιακό Κέντρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άμεσα πιστώνονται τα χρήματα των αποζημιώσεων στους σεισμόπληκτους όπως τονίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Επιχειρησιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου, παρουσία του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό, Χρήστου Τριαντόπουλου και του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Σήμερα, το αργότερο αύριο, αναμένεται οι πρώτοι 400 σεισμόπληκτοι που έχουν καταθέσει αίτηση στο arogi.gov.gr να δουν τις πρώτες δόσεις των χρημάτων που δικαιούνται.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα δεν μπορούν οι σεισμόπληκτοι να προχωρήσουν σε εργασίες για την αποκατάσταση των καταστροφών στα σπίτια τους εξαιτίας του ότι η σεισμική δραστηριότητα παραμένει έντονη.

Σε εξέλιξη τα έργα για την τοποθέτηση των οικίσκων

Σε εξέλιξη βρίσκονται και τα έργα στον χώρο – απέναντι από το Εκθεσιακό – όπου θα τοποθετηθούν οι πρώτοι οικίσκοι.

Σήμερα αναμένεται να στρωθεί με τσιμέντο ενώ το αργότερο Κυριακή ή Δευτέρα θα τοποθετηθούν οι οικίσκοι που θα φιλοξενήσουν τους κατοίκους που έμειναν άστεγους με προτεραιότητα τις οικογένειες που μένουν σε σκηνές.

Κατεδαφίσεις ετοιμόρροπων κτιρίων – Με διαδικασίες fast track

Αύριο, ξεκινούν οι διαδικασίες σύνταξης πρωτοκόλλων αυτοψίας επικίνδυνων ετοιμόρροπων κτισμάτων από το υπουργείο Υποδομών προκειμένου να γίνει ακόμα πιο γρήγορα η διαδικασία για την κατεδάφισή τους.

Όταν ολοκληρωθεί η σύνταξη των πρωτόκολλων θα σταλούν στην Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων για γνωμοδότηση προκειμένου να διευκολυνθούν οι δήμοι και να προχωρήσουν με fast track την κατεδάφιση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση