HomeΚΡΗΤΗΗμερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας

Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, το Διοικητικό Συμβούλιο και η Ομάδα Εθελοντών του Συλλόγου ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΡΗΤΗΣ «Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς»  Cretan Palliative Care, πραγματοποιείται ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας.

Η ημερίδα πραγματοποιείται επίσης σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου, την 7η ΥΠΕ Κρήτης και τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 09 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 10.00 π.μ. στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9).

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, σκοπός της Ημερίδας είναι να ενημερωθεί η ιατρονοσηλευτική κοινότητα και η κοινωνία του Ηρακλείου από τον Δρ. Γεώργιο Παπαδάκη για την καινοτομία στην τεχνολογική εξέλιξη που έφερε η μονάδα υβριδικών τεχνικών μοριακής απεικόνισης του ΙΤΕ. Είναι η πρώτη στην Ν.Α. Ευρώπη και  η τέταρτη στον κόσμο, ενώ θεωρείται η καλύτερη επένδυση στην υγεία  των ανθρώπων, διότι πραγματικά μπορεί να  σώζει ζωές.

Η Ογκολόγος, Παθολόγος κα Ζένια Σαριδάκη  θα αναλύσει τις νέες μεθόδους που διαθέτει σήμερα η ογκολογία για τη θεραπεία ασθενών και από τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, Ορθοπεδικό Χειρουργό κ. Χάρη Βαβουρανάκη θα γίνει αναφορά στις θεραπευτικές ασκήσεις για τους ογκολογικούς ασθενείς.

Την εμπειρία της ανακουφίζοντας τον Ολιστικό Πόνο θα περιγράψει η Παιδίατρος, Νεογνολόγος κα Άννα Ιωανίδη – Βαρανάκη, ενώ ο Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπευτής Δρ. Ιωάννης Ανιφαντάκης θα επισημάνει ποσό σημαντική είναι η ενημέρωση του ασθενούς και της οικογένειάς του για τη διάγνωση της ασθένειας.

Η κοινωνική λειτουργός κα Ελένη Πρινιωτάκη, Εκπρόσωπος Ελλάδας του Namaste Care International, θα αναφερθεί στον ρολό των συμπληρωματικών θεραπειών στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του ασθενούς. Την  Ημερίδα θα συντονίζει η  συγγραφέας κα Αθηνά Σφακάκη.

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές: «Ο Σύλλογος Ανακουφιστικής Φροντίδας Κρήτης «Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς» Cretan Palliative Care αναβαθμίζει την προσφορά του προς τους ασθενείς και τις οικογένειές τους ετοιμάζοντας ένα καινούργιο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας σε χώρο που παραχώρησαν με χρησιδάνειο στην οδό Κονδυλάκη & Γεωργίου Γεωργιάδη 64Α, ο τέως Βουλευτής Ηρακλείου Κωνσταντίνος Κ. Μπαντουβάς  και η κόρη του κα Δέσποινα Μπαντουβά.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση