HomeUncategorizedΒαγγέλης Μανωλόπουλος: Τα νέα φάρμακα δεν υποκαθιστούν τα εμβόλια

Βαγγέλης Μανωλόπουλος: Τα νέα φάρμακα δεν υποκαθιστούν τα εμβόλια

«Τα φάρμακα είναι ένα συμπληρωματικό εργαλείο», είπε ο καθηγητής φαρμακολογίας. «Οι νέοι άνθρωποι μας “δείχνουν το δρόμο” στον εμβολιασμό. Αυτό πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για τους ηλικιωμένους».

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Να συνεχίσουμε να ενημερώνουμε υπέρ του εμβολιασμού και να υπάρξει και μια πιο ξεκάθαρη και αποφασιστική στάση από την κυβέρνηση, σε διάφορους τομείς, κάτι που βοηθά, με μέτρα όπως λ.χ. αυτά που δίνουν πλεονεκτήματα στους εμβολιασμένους», τόνισε ο καθηγητής φαρμακολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Βαγγέλης Μανωλόπουλος.

Ο ίδιος έκανε λόγο για αδικαιολόγητο φόβο απέναντι στα εμβόλια.

Ερωτηθείς αναφορικά με τον τομέα των φαρμάκων και την βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν έναντι του κορονοϊού, έκανε λόγο για ελπιδοφόρες εξελίξεις, ενώ σημείωσε ότι πριν από το τέλος του έτους θα έχουμε ανακοινώσεις από εταιρείες που αυτή τη στιγμή πραγματοποιούν μελέτες, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Πρέπει να είναι σαφές ότι τα φάρμακα είναι ένα συμπληρωματικό εργαλείο που δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τα εμβόλια, τα οποία είναι το βασικό όπλο αντιμετώπισης του κορονοϊού» είπε ακόμα.

Πάνω από 90% των φοιτητών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο είναι εμβολιασμένοι, κάτι το οποίο έχουμε ελέγξει, έκανε γνωστό ακόμα ο κ. Μανωλόπουλος.

«Οι νέοι άνθρωποι μας “δείχνουν το δρόμο”. Αυτό πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για τους ηλικιωμένους.

Σε κάποιους νομούς η εμβολιαστική κάλυψη εξακολουθεί θα βρίσκεται και κάτω από 50%» είπε σχετικά.