HomeΕΛΛΑΔΑΓλυκά Νερά: Συναίνεση για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Γλυκά Νερά: Συναίνεση για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Έχω μετανιώσει”, λέει ο συζυγοκτόνος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με διάθεση συναίνεσης για το καλό του παιδιού, οι οικογένειες της Καρολάιν και του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος σκότωσε τη σύζυγό του στη μεζονέτα τους στα Γλυκά Νερά, εκπροσωπήθηκαν στη συζήτηση για την τελική απόφαση της επιμέλειας της μικρής Λυδίας.

Η μητέρα της Καρολάιν ζητεί την οριστική επιμέλεια της Λυδίας και οι γονείς του 33χρονου συζυγοκτόνου υποχώρησαν από το αίτημα που είχαν υποβάλει αρχικά, ζητώντας το κοριτσάκι να μεγαλώσει μαζί τους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha.

“Δεν υπήρξε αντιδικία” τόνισε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Αθανάσιος Χαρμάνης, δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν. “Υπήρξε ένα πνεύμα συναίνεσης” πρόσθεσε, ενώ μιλώντας στο Mega είπε “υπήρξε συναινετικό κλίμα και από τις δύο πλευρές και από τους πατρικούς και από τους μητρικούς παππούδες. Συναίνεσαν στο να αναλάβει τη γονική μέριμνα η γιαγιά Σουζάνα”.

Γλυκά Νερά Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Η περίπου ενός έτους Λυδία, μετά την άγρια δολοφονία της μητέρας της και τη σύλληψη του πατέρα της, μεγαλώνει με τη γιαγιά της στην Αλόννησο. Εκεί το επισκέπτονται και οι γονείς του πιλότου.

Τόσο η οικογένεια της Καρολάιν όσο και η οικογένεια του πιλότου δεν παρευρέθησαν στο δικαστήριο και επέλεξαν να εκπροσωπηθούν μέσω των δικηγόρων τους, εκφράζοντας την πρόθεσή τους να λειτουργήσουν με αποκλειστικό γνώμονα το καλό της μικρής Λυδίας.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, τόνισε στον Alpha: “Από μεριάς της οικογένειας του εντολέως μου, δεν προέβησαν σε καμάι ενέργεια νομική τουλάχιστον ή οτιδήποτε άλλο, για να υπάρξει συνεπιμέλεια.

Αντίθετα οι ίδιοι συναινούν ως προς τη συνεπιμέλεια να την έχει η ήδη υπάρχουσα την επιμέλεια που έχει η μητέρα της Καρολάιν και αυτοί να διατηρήσουν το δικαίωμα της επικοινωνίας” επεσήμανε ο κ. Παπαϊωαννίδης.

Η μητέρα της δολοφονημένης Καρολάιν προσκόμισε στο δικαστήριο πραγματογνωμοσύνη της ψυχολόγου και της κοινωνικής λειτουργού, που παρακολουθούν το παιδί με τον δικηγόρο της να επισημαίνει πως “οι αντιδικίες σε θέματα παιδικών ψυχών τις δηλητηριάζουν και εμείς τις αποφύγαμε ευτυχώς”.

Τι λέει ο συζυγοκτόνος για την επιμέλεια της κόρης του

Από την πλευρά του, ο συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, που σκότωσε την Καρολάιν στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, τον Μάιο, επιβεβαίωσε στο Mega μέσω του δικηγόρου την πρόθεση της οικογένειάς του να μην διεκδικήσει την επιμέλεια της Λυδίας από τους γονείς της Καρολάιν.

“Είμαι μετανιωμένος για την πράξη μου. Δεν θέλω να γίνεται καμία δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια της Λυδίας. Με ενδιαφέρει το συμφέρον του παιδιού μου και η σωστή διαπαιδαγώγησή του” σημείωσε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Ο δικηγόρος του 33χρονου συζυγοκτόνου, μιλώντας στο Mega σημείωσε: “Το κλίμα ήταν συναινετικό και φυσικά ο δρόμος οδηγούσε να μην υπάρχουν εντάσεις και καμία δικαστική διένεξη” είπε ο κ. Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης. Οι γονείς του καθ’ ομολογία δολοφόνου έχουν μετακομίσει στην Αλόννησο ώστε να είναι κοντά στην εγγονή τους. Όπως επεσήμανε ο κ. Παπαϊωαννίδης, “ο σκοπός τους είναι η αγάπη για το παιδί και όπως μπορούν να βοηθήσουν και φυσικά στέκονται ανά πάσα στιγμή δίπλα και στην οικογένεια της Καρολάιν προκειμένου το παιδί να μεγαλώσει”.

Ο δκηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, Αθανάσιος Χαρμάνης, σημείωσε: “Κατέθεσε η κοινωνική λειτουργός που επισκέφθηκε 2-3 φορές το σπίτι της μητρικής γιαγιάς, η οποία είπε ότι είναι ένα ιδανικό περιβάλλον να μεγαλώσει το παιδί. Μεγαλώνει υπό φυσιολογικές συνθήκες, έχει τα πάντα, έχει ιατρική παρακολούθηση”.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση