HomeΚΡΗΤΗΣτο πλευρό των οικονομικά αδύναμων μαθητών ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου

Στο πλευρό των οικονομικά αδύναμων μαθητών ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου

Σκοπός της δράσης ήταν η συλλογή σχολικών ειδών, τα οποία θα μοιράζονταν σε οικογένειες ευάλωτων κοινωνικά ομάδων με παιδιά σχολικής ηλικίας, που αποδεδειγμένα αντιμετώπιζαν προβλήματα διαβίωσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ρεθύμνου οργάνωσε φέτος δράση αλληλεγγύης με σκοπό τη συλλογή και τη διανομή σχολικών ειδών σε οικογένειες οικονομικά αδύναμων μαθητών.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία «αγκαλιάστηκε» τόσο από την τοπική κοινωνία όσο και από τα κατά τόπους βιβλιοπωλεία και μας επέτρεψε να δώσουμε χαρά σε πολλά παιδιά, τα οποία χρειάζονταν τη στήριξή μας.

Σκοπός της δράσης ήταν η συλλογή σχολικών ειδών, τα οποία θα μοιράζονταν σε οικογένειες ευάλωτων κοινωνικά ομάδων με παιδιά σχολικής ηλικίας, που αποδεδειγμένα αντιμετώπιζαν προβλήματα διαβίωσης και δυσκολεύονταν να καλύψουν βασικές καθημερινές τους ανάγκες, όπως μας τα παρουσίασαν οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι των σχολείων τους.

screenshot-2021-10-07-at-9-41-56-am

Ειδικότερα σήμερα οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις λόγω της υγειονομικής κρίσης από την πανδημία του κορονοϊού είναι μεγάλες και κατά συνέπεια πολλές οικογένειες με παιδιά αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα επιβίωσης.

Συλλέχθηκαν και μοιράστηκαν όλα τα σχολικά είδη που κρίνονται απαραίτητα για να μπορέσει ένας μικρός μαθητής να ανταποκριθεί στις εκπαιδευτικές του υποχρεώσεις. Συγκεκριμένα, συλλέχθηκαν χαρτικά, γραφική ύλη, είδη αναγκαία για δημιουργική – καλλιτεχνική απασχόληση, κασετίνες, τσάντες, τετράδια κ.α..

screenshot-2021-10-07-at-9-41-50-am

Ως Σύλλογος ευχαριστούμε θερμά τα βιβλιοπωλεία (Κλαψινάκης, Αυτογνωσία, Δασκαλάκης, Χαρταετός και Σελίδα) που στήριξαν τη δράση μας αυτή, τοποθετώντας στα καταστήματά τους τον ειδικό χώρο συλλογής των σχολικών ειδών. Κυρίως, όμως, ευχαριστούμε την τοπική κοινωνία, τους απλούς και καθημερινούς ήρωες αυτού του τόπου, που με τη συμμετοχή τους μας βοήθησαν, ώστε να μη μείνει κανένα παιδί χωρίς τα σχολικά του είδη αυτή τη σχολική χρονιά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση