HomeΕΛΛΑΔΑΆκρως προκλητικός ο Ακάρ: Η Ελλάδα συνεχίζει τις παρενοχλήσεις και τις παραβιάσεις

Άκρως προκλητικός ο Ακάρ: Η Ελλάδα συνεχίζει τις παρενοχλήσεις και τις παραβιάσεις

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο Χουλουσί Ακάρ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας της Γεωργίας και τον υπουργό Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν.

«Παρά τις προειδοποιήσεις μας, η γειτονική μας Ελλάδα, δυστυχώς, συνεχίζει τις παρενοχλήσεις και τις παραβιάσεις. Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν με ειρηνικές μεθόδους, σχέσεις καλής γειτονίας και διάλογο στη βάση του διεθνούς δικαίου. Είναι ειλικρινής ευχή μας να ανοίξουν τα κανάλια διαλόγου με τους σημερινούς συνομιλητές μας, καθώς και με τους προηγούμενους συνομιλητές μας. Είμαστε υπέρ του διαλόγου. Ωστόσο, θα ήθελα να κάνω γνωστό ότι δεν θα αφήσουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματα της χώρας μας και της ΤΔΒΚ και ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος  για την «προσπάθεια του ερευνητικού σκάφους Nautical Geo να παραβιάσει την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας», απάντησε: «Δυστυχώς, η γειτονική μας Ελλάδα προσπάθησε επίμονα να παραβιάσει την υφαλοκρηπίδα μας στην ανατολική Κρήτη και τα νοτιοδυτικά της Κύπρου. Οι δυνάμεις μας έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα».

Στη συνέχεια ο Χουλουσί Ακάρ έκανε ειδική μνεία στις διερευνητικές επαφές τονίζοντας ότι αποτελούν ευκαιρία για την ανάπτυξη του διαλόγου.

«Θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι δεν θα είναι επωφελές για τη γειτονική μας Ελλάδα να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες παρασυρόμενη από κίνητρα και προκλήσεις ορισμένων άλλων χωρών. Η Τουρκία δεν ήταν ποτέ απειλή για κανέναν, αλλά ήταν πάντα ένας αξιόπιστος, ισχυρός και αποτελεσματικός σύμμαχος».

Newpost.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση