HomeHL-9Φουλ προνόμια για εμβολιασμένους: Ελεύθερη μετακίνηση και όπου έχει μίνι lockdown

Φουλ προνόμια για εμβολιασμένους: Ελεύθερη μετακίνηση και όπου έχει μίνι lockdown

Τι θα ισχύει σε εστίαση, διασκέδαση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέες, μεγαλύτερες ελευθερίες και προνόμια για τους εμβολιασμένους πολίτες, ακόμα και στις «κόκκινες» επιδημιολογικά περιοχές της χώρας, αναμένεται να παρουσιάσει αύριο η κυβέρνηση, σε ενημέρωση που θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Στον πυρήνα του σχεδίου που επεξεργάζεται το Μέγαρο Μαξίμου σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας είναι η πλήρης επιστροφή στην κανονικότητα για όσους έχουν εμβολιαστεί, χωρίς αστερίσκους.

«Χρειάζεται ένα ξεκάθαρο πλαίσιο, χωρίς δυσνόητους κανόνες λειτουργίας», σημείωνε άλλωστε αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος, περιγράφοντας τη σκοπιμότητα των αλλαγών, ενώ ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τόνιζε χθες ότι οδηγούμαστε στην κατεύθυνση ότι όποιος έχει εμβολιαστεί θα απολαμβάνει αυτά που είχαμε πριν.

Στις συζητήσεις που γίνονται περιλαμβάνεται η δυνατότητα να υπάρχουν όρθιοι στα καταστήματα διασκέδασης που λειτουργούν αμιγώς για εμβολιασμένους. Παράλληλα, στους αμιγείς χώρους δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στην πληρότητα, ενώ οι εμβολιασμένοι δεν θα χρειάζεται να υποβάλλονται σε rapid test σε καμία δραστηριότητα.

Επίσης, συζητείται οι πλήρως εμβολιασμένοι να μην εμπίπτουν στα μέτρα που λαμβάνονται στις χαρακτηρισμένες «κόκκινες» περιοχές. Να μπορούν, δηλαδή, να κυκλοφορήσουν μεταξύ 1:00 με 6:00 το πρωί και να υπάρχει μουσική στην εστίαση, κάτι που απαγορεύεται τώρα.

Σημειώνεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σήμερα τόνισε ότι «προφανώς οι εμβολιασμένοι δικαιούνται και πρέπει να έχουν προνόμια που να αντιστοιχούν στη συνδρομή τους στη μάχη κατά της πανδημίας».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, δίνοντας μια ιδέα για το πλαίσιο των ελευθεριών για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση γενικού lockdown, δεν υπάρχουν περιορισμοί στην κινητικότητα των εμβολιασμένων. Αυτό είναι το γενικό πλαίσιο που θα ανακοινωθεί αύριο».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση