HomeΚΟΣΜΟΣΜπροστά το Δημοκρατικό Κόμμα στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών στην Ιταλία

Μπροστά το Δημοκρατικό Κόμμα στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών στην Ιταλία

Αυτοκριτική από τον Σαλβίνι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Ενρίκο Λέτα, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των ιταλικών δημοτικών εκλογών. «Η νίκη αυτή ενισχύει την Ιταλία και την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι. Συντονιστήκαμε και πάλι στο μήκος κύματος της χώρας μας», δήλωσε.

«Η δεξιά επέλεξε λανθασμένη στρατηγική για την προεκλογική εκστρατεία της. Κέρδιζε μόνον όταν ο Μπερλουσκόνι μπορούσε να ενώσει τις διάφορες, ετερόκλητες συντηρητικές δυνάμεις της», τόνισε ο επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστεράς.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των «Δημοκρατικών», «η σημερινή ψήφος αποδεικνύει ότι η προοδευτική παράταξη κερδίζει μόνον όταν διευρύνει τις συμμαχίες της».

Από την αντίπαλη παράταξη, ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι υπογράμμισε: «Είναι γεγονός ότι αργήσαμε να διαλέξουμε τους υποψήφιους δημάρχους, και ότι οι πολίτες δεν είχαν τον απαραίτητο χρόνο για να τους γνωρίσουν. Όταν κανείς χάνει, πρέπει να κάνει αυτοκριτική. Θεωρώ ότι ως κεντροδεξιά, καταφέρνουμε να κερδίσουμε μόνον όταν ενώνουμε πραγματικά τις δυνάμεις μας».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, οι υποψήφιοι δήμαρχοι της κεντροαριστεράς κερδίζουν από τον πρώτο γύρο στο Μιλάνο, στη Νάπολη και στη Μπολόνια. Στις δυο τελευταίες πόλεις, σε συνεργασία με τα Πέντε Αστέρια.

Στο Τορίνο προηγείται ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς και στην Τεργέστη της κεντροδεξιάς, αλλά και στις δυο αυτές πόλεις θα πραγματοποιηθεί δεύτερος γύρος.

Στην Ρώμη, τέλος, η έως τώρα καταμέτρηση επιβεβαιώνει ότι σε δεκαπέντε ημέρες θα αναμετρηθούν ο κεντροδεξιός Ενρίκο Μικέτι (κερδίζει ποσοστό 30,6%) και ο κεντροαριστερός Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, ο οποίος εξασφαλίζει το 26,9% των ψήφων.

Όλοι οι σχολιαστές αναφέρουν ότι η συμμετοχή ήταν χαμηλή και δεν ξεπέρασε το 54,6%.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση