HomeHL-WorldΒρετανία: Τα φαρμακεία παρατηρούν προβλήματα στη διανομή φαρμάκων

Βρετανία: Τα φαρμακεία παρατηρούν προβλήματα στη διανομή φαρμάκων

Η Χάνμπεκ είπε πως η κρίση επιδρά σημαντικά στον φόρτο εργασίας και στην πίεση που υφίστανται οι φαρμακοποιοί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα βρετανικά φαρμακεία είπαν σήμερα πως παρατηρούν καθυστερήσεις στη διανομή φαρμάκων σε ορισμένες περιοχές και κάλεσαν την κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι υπάρχει ένα στιβαρό σχέδιο έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αποτραπούν μεγαλύτερα προβλήματα στον εφοδιασμό με φάρμακα.

«Οι φαρμακοποιοί και οι ομάδες τους εργάζονται πολύ σκληρά προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι ασθενείς έχουν πρόσβαση στα φάρμακά τους στη διάρκεια της τρέχουσας κρίσης», δήλωσε στο Reuters η Λέιλα Χάνμπεκ, διευθύνουσα σύμβουλος της Association of Independent Multiple Pharmacies (AIMp).

«Ενώ η κατάσταση με την κρίση των καυσίμων έχει αρχίσει να βελτιώνεται, έχουμε επίγνωση ότι ορισμένες γεωγραφικές περιοχές εξακολουθούν να επηρεάζονται από καθυστερήσεις στις διανομές φαρμάκων», δήλωσε η Χάνμπεκ.

Η Χάνμπεκ είπε πως η κρίση επιδρά σημαντικά στον φόρτο εργασίας και στην πίεση που υφίστανται οι φαρμακοποιοί.

«Παρακολουθούμε την κατάσταση με τους οδηγούς φορτηγών διανομής και την κρίση των καυσίμων από κοντά και συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση και ζητάμε από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει ότι υπάρχουν στιβαρά σχέδια έκτακτης ανάγκης και στρατηγική προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η προμήθεια φαρμάκων δεν θα επηρεαστεί και πως μπορούμε να συνεχίσουμε να φροντίζουμε τους ασθενείς μας», είπε η Χάνμπεκ.

Η AIMp εκπροσωπεί επιχειρήσεις φαρμακείων στην κοινότητα με πολλά παραρτήματα. Τα μέλη της εκπροσωπούν έναν σημαντικό αριθμό φαρμακείων σε όλη τη Βρετανία.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση