HomeHL-TOPΑγώνας δρόμου για τη στέγαση των σεισμόπληκτων

Αγώνας δρόμου για τη στέγαση των σεισμόπληκτων

Πόσες οικογένειες πρόκειται να εγκατασταθούν άμεσα στα σπίτια στο Ηράκλειο- Ψάχνουν χώρους για τους ανεμβολίαστους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αγώνας δρόμου για τη στέγαση των σεισμόπληκτων με στόχο να καταργηθούν άμεσα οι σκηνές στις οποίες μένουν τις τελευταίες ημέρες.

Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνονται οι χωματουργικές εργασίες στον μεγάλο οικοπεδικό χώρο απέναντι από το εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου για την τοποθέτηση των πρώτων οικίσκων φιλοξενίας από την Αθήνα ενώ γίνονται εργασίες για να περάσουν τα δίκτυα ύδρευσης αποχέτευσης αλλά και ηλεκτρικού ρεύματος .

Παράλληλα εξετάζονται και χώροι για όσους είναι ανεμβολίαστοι.

kleisto

Την Κυριακή αποφασίστηκε ποια άτομα πληρούν τις προϋποθέσεις ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία προκειμένου να εγκατασταθούν οι οικογένειες σεισμόπληκτων στα σπίτια στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, Γιώργο Μαυρογιάννη, ο οποίος μίλησε στο cretapost:

Εμείς έχουμε 38 κατοικίες διαθέσιμες . Βάλαμε σε προτεραιότητα όσους έχουν προβλήματα υγείας και τις πολύτεκνες οικογένειες , θα τις διαθέσουμε θα τοποθετήσουμε τις οικογένειες σήμερα και αύριο. Επίσης έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για άλλες 10 -12 κατοικίες στον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων. Σήμερα και αύριο η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί. Θα κοιτάξουμε επίσης για άλλες 15 περίπου κατοικίες για τις επόμενες 15 ημέρες να τις έχουμε έτοιμες, αλλά αυτό θα γίνει το επόμενο διάστημα”.

skhnes-seismos1

Σύμφωνα με τον ίδιο πάντως: «Δεν δεχόμαστε άλλες αιτήσεις, δεν έχουμε τη δυνατότητα για άλλες κατοικίες τώρα».

Όπως τόνισε ο κ. Μαυρογιάννης: «Αυτό είναι που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή. Ψάχνουμε όμως συστεγασμένους χώρους. Έχουμε δημιουργήσει στο κλειστό 90 θέσεις. Θα δημιουργήσουμε εκεί μέσα τους χώρους με διαχωριστικά πάνελ, ώστε τα άτομα να έχουν την ιδιωτικότητα τους. Θα φτιάξουμε περίπου δηλαδή 25 οικίσκους μέσα στο στάδιο για να τακτοποιήσουμε περίπου 25 οικογένειες».

kleisto-3

Σχεδιάζονται χώροι για τους μη εμβολιασμένους

«Θα δημιουργήσουμε και σε κλειστούς και ασφαλείς χώρους στο Ίνι άλλες 5-6 οικογένειες και σχεδιάζουμε και έναν χώρο για όσους δεν είναι εμβολιασμένοι. Σήμερα θα δούμε για πόσα άτομα θα είναι αυτός. Σίγουρα θα είναι το λιγότερο 40 άτομα και έχουμε ακόμα εξοπλισμό για να δημιουργήσουμε για 200 άτομα θέσεις σε κλειστούς χώρους τους οποίους ψάχνουμε. Ψάχνουμε το που.

Το ζητούμενο είναι αυτοί οι χώροι να είναι ασφαλείς. Όλα αυτό το πακέτο θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι παραπάνω διαδικασίες«, δήλωσε ο κ. Μαυρογιάννης στο cretapost.

oikiskoi-seismos

skhnes-seismos

Όλα έτοιμα μέχρι την Τετάρτη

Οι χώροι που έχουν βρεθεί θα έχουν τακτοποιηθεί όλοι μέχρι την Τετάρτη, όπως ανέφερε ο κ. Μαυρογιάννης. «Εν τω μεταξύ θα βρούμε και τους άλλους χώρους και μέχρι την Παρασκευή θα τους έχουμε φτιάξει και αυτούς» συμπλήρωσε.

oikiskoi-seismos3

Διαφήμιση
Διαφήμιση