HomeHL-TOPΔεν μπορούν να ηρεμήσουν οι κάτοικοι από το συνεχές «τράνταγμα» της γης

Δεν μπορούν να ηρεμήσουν οι κάτοικοι από το συνεχές «τράνταγμα» της γης

48 σεισμοί από χθες το βράδυ - Στον δρόμο ακόμα και οι κάτοικοι τα σπίτια των οποίων έχουν κριθεί κατάλληλα από το κλιμάκιο που έχει κάνει αυτοψία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον «χορό» των Ρίχτερ εξακολουθεί να βρίσκεται η Κρήτη μετά την μεγάλη σεισμική δόνηση των 5,8 Ρίχτερ, ακριβώς μια εβδομάδα πριν, στις 27 Σεπτεμβρίου.

Οι μετασεισμοί έκτοτε είναι πάρα πολλοί με τους κατοίκους να μη μπορούν να συνηθίσουν την πρωτόγνωρη κατάσταση που άφησε πίσω της, μεγάλες καταστροφές και μία έντονη αβεβαιότητα για τη συνέχεια, τρομοκρατώντας και τον πλέον ψύχραιμο άνθρωπο.

Η μετασεισμική ακολουθία σύμφωνα με τους σεισμολόγους εξελίσσεται ομαλά ωστόσο είναι γεγονός ότι οι κάτοικοι που τους βιώνουν δε μπορούν να ηρεμήσουν από το συνεχές «ταρακούνημα» της γης.

Όσοι από αυτούς μάλιστα έχουν ακόμα τα σπίτια τους, πετάγονται έντρομοι, ακόμα και τώρα, έξω από αυτά.

Kαποια σπίτια σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, έχουν κριθεί…. «πράσινα» από το κλιμάκιο που είχε κάνει αυτοψία και έχει επιτραπεί στους ενοίκους τους, να μένουν σε αυτά.

Ακόμα κι εκείνοι όμως επέλεξαν το βράδυ να βρίσκονται στο δρόμο εξαιτίας του φόβου που προκάλεσαν οι σεισμικές δονήσεις!

Και την Κυριακή λοιπόν η μετασεισμική ακολουθία συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση, με τους σεισμογράφους του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου να καταγράφουν από χθες στις 9.30 το βράδυ ως και τις 8 σήμερα το πρωί, 48 συνολικά σεισμούς !

Οι ισχυρότερες ήταν 3.4 Ρίχτερ και 3. 3 Ρίχτερ. Όλες οι υπόλοιπες αν και δεν ξεπέρασαν τα 2.5 Ρίχτερ είχαν μικρό εστιακό βάθος με αποτέλεσμα να γίνονται  ιδιαίτερα αισθητοί.

Όλες οι δονήσεις είχαν επίκεντρο την περιοχή δυτικά – νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου με μικρό εστιακό βάθος.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση