HomeHL-WorldΓαλλία: Πέθανε ο επιχειρηματίας Μπερνάρ Ταπί

Γαλλία: Πέθανε ο επιχειρηματίας Μπερνάρ Ταπί

Σε ηλικία 78 ετών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Γάλλος επιχειρηματίας και πρώην πολιτικός Μπερνάρ Ταπί απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών, μετέδωσε το δίκτυο BFM TV επικαλούμενο πηγές της οικογένειάς του. Ο πρώην πρόεδρος της Μαρσέιγ τη δεκαετία του ’90, έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

O Mπερνάρ Ροζέ Ταπί είχε ασχοληθεί με την υποκριτική και είχε εκλεγεί δύο φορές βουλευτής.

Γεννήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 1943, σε γαλλικό προάστιο των Παρισίων, στο 20ό διαμέρισμα. Ο πατέρας του, ο Ζαν Μπατίστ Ταπί ήταν εργάτης και η μητέρα του, Ρειμόντ Νοντό, νοσοκόμα.

Παρόλο που δεν είχε αριστοκρατική καταγωγή, κατάφερε να εμπλακεί με τις επιχειρήσεις και να γίνει διάσημος επιχειρηματίας που μεσουρανούσε στη δεκαετία του 1980.

Με τον Ταπί στην προεδρία της, η Μαρσέιγ κατέκτησε το Champions League το 1993, το οποίο μέχρι σήμερα είναι και το μοναδικό που η γαλλική ομάδα έχει πανηγυρίσει.

Το 2015 καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης, με έναν χρόνο χωρίς αναστολή, με 3 έτη απαγόρευσης του εκλέγεσθαι και χρηματικό πρόστιμο ύψους 20.000 φράγκων (περίπου 3.000 ευρώ), για εμπλοκή του σε υπόθεση στημάνων αγώνων. Έπειτα από προσφυγή κατά της απόφασης, τιμωρήθηκε με ποινή διετούς φυλάκισης, οι 8 μήνες χωρίς αναστολή.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση