HomeHL-9Μία σύλληψη και δύο «λουκέτα» σε επιχειρήσεις για τον… κορωνοϊό

Μία σύλληψη και δύο «λουκέτα» σε επιχειρήσεις για τον… κορωνοϊό

Τι έδειξαν οι χθεσινοί έλεγχοι των αρχών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία σύλληψη, δύο «λουκέτα» σε επιχειρήσεις καθώς και πρόστιμα για μη χρήση μάσκας είναι τα αποτελέσματα των χθεσινών ελέγχων που πραγματοποίησαν οι αστυνομικές αρχές για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

«Τσουχτερό» πρόστιμο για εργαζόμενο που δεν είχε κάνει rapid test

Πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ κλήθηκε να πληρώσει ένας ιδιοκτήτης καφετέριας στα Χανιά καθώς σε έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως ένας από τους εργαζόμενους δεν είχε προσκομίσει αρνητικό rapid test στην επιχείρηση.

Βάσει νομοθεσίας, οι αστυνομικοί ανέστειλαν την λειτουργία της επιχείρησης για επτά ημέρες.

Σύλληψη επιχειρηματία για… όρθιους πελάτες

Στο Ηράκλειο οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν έναν ιδιοκτήτη εστιατορίου επειδή είχε μέσα στο κατάστημά του όρθιους πελάτες.

Μάλιστα, του βεβαίωσαν πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ ενώ ανέστειλαν την επιχείρησή του για επτά ημέρες.

Λοιπά πρόστιμα

Οι αρχές χθες πραγματοποίησαν συνολικά 1.993 ελέγχους σε όλη την Κρήτη.

Κατά την διάρκεια των ελέγχων εντοπίστηκαν δύο καταστήματα (ένα κομμωτήριο και ένα παντοπωλείο) που δεν είχαν αναρτήσει την σχετική ταμπέλα στην οποία αναφέρεται ο αριθμός των ατόμων που πρέπει να βρίσκονται εντός του χώρου βάσει τετραγωνικών μέτρων.

Παράλληλα, βεβαίωσαν έξι πρόστιμα για μη χρήση μάσκας τα οποία κατανέμονται ως εξής: Ένα στα Χανιά (σε υπάλληλο μίνι μάρκετ), 3 στο Ρέθυμνο (σε εργαζόμενους υγειονομικού ενδιαφέροντος) και δύο στο Λασίθι (σε επιβάτες Ι.Χ.Φ).

Διαφήμιση
Διαφήμιση