HomeHL1-WorldAUKUS: Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Γαλλίας – ΗΠΑ στις 5 Οκτωβρίου

AUKUS: Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Γαλλίας – ΗΠΑ στις 5 Οκτωβρίου

Για την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν – Ιβ Λεντριάν θα έχει συνομιλίες με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν, στις 5 Οκτωβρίου, σε μία κοινή προσπάθεια αποκατάστασης των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών μετά τη συμφωνία AUKUS.

Στη διάρκεια των συνομιλιών, οι δύο υπουργοί των Εξωτερικών θα συνεργαστούν για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με μία ανακοίνωση του γραφείο του Λεντριάν.

Στο ναδίρ οι διπλωματικές σχέσεις

Οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Γαλλίας έφτασαν στο ελάχιστο σημείο τους τον προηγούμενο μήνα, μετά την κίνηση της Αυστραλίας να ακυρώσει μία συμφωνία για την προμήθεια γαλλικών υποβρυχίων, οικονομικής αξίας 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Αυστραλία θα κατασκευάσει τουλάχιστον οκτώ πυρηνικά υποβρύχια με τη χρήση αμερικανικής και βρετανικής τεχνολογίας. Αντιδρώντας, η Γαλλία απέσυρε άμεσα τον πρεσβευτή της από τις ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έχει επιστρέψει από τότε, στην Ουάσινγκτον.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν και ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν έχουν ήδη διεξάγει συνομιλίες, μετά το ζήτημα που προέκυψε με την ακύρωση της παραγγελίας των γαλλικών υποβρυχίων, ενώ έχουν υποσχεθεί «την έναρξη διαβουλεύσεων σε βάθος» σχετικά με το πλαίσιο των διμερών σχέσεων».

Ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση