HomeHL-WorldΘλιβερό «ρεκόρ» νεκρών λόγω κορωνοϊού – Ξεπέρασαν τους 5.000.000 παγκοσμίως

Θλιβερό «ρεκόρ» νεκρών λόγω κορωνοϊού – Ξεπέρασαν τους 5.000.000 παγκοσμίως

Περίπου πέντε άνθρωποι το λεπτό χάνουν τη ζωή τους από τη νόσο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι θάνατοι σε όλο τον κόσμο που συνδέονται με την COVID-19 ξεπέρασαν χθες Παρασκευή τα 5 εκατομμύρια, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters, με τους ανεμβολίαστους να είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένοι στην επιθετική παραλλαγή Δέλτα.

Περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους στον κόσμο δεν έχουν ακόμη λάβει έστω μία δόση εμβολίου κατά της COVID-19, σύμφωνα με το Our World in Data.

Πέρασε λίγο πάνω από ένας χρόνος για να φθάσουν οι θάνατοι που συνδέονταν με την COVID-19 (https://tmsnrt.rs/34pvUyi) τα 2,5 εκατ., ενώ οι επόμενοι 2,5 εκατ. θάνατοι καταγράφηκαν σε κάτι λιγότερο από οκτώ μήνες, σύμφωνα πάντα με ανάλυση του Reuters. Περισσότεροι από τους μισούς των συνολικών θανάτων σε όλο τον κόσμο που καταγράφονται κατά μέσο όρο σε διάστημα επτά ημερών συμβαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Ρωσία, στη Βραζιλία, στο Μεξικό και στην Ινδία.

Παγκοσμίως ένας μέσος όρος 8.000 θανάτων καταγραφόταν καθημερινά την τελευταία εβδομάδα, ή περίπου πέντε θάνατοι το λεπτό. Ωστόσο το παγκόσμιο ποσοστό των θανάτων έχει επιβραδυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Το AFP σημειώνει ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά, λαμβάνοντας υπόψη την υπερβάλλουσα θνησιμότητα που συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με την COVID-19, ότι ο απολογισμός της πανδημίας μπορεί να είναι δύο έως τρεις φορές υψηλότερος.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση