HomeHL-9ΓΝΑΝ: Η κατάσταση μετά τις 33 αναστολές εργασίας εργαζομένων

ΓΝΑΝ: Η κατάσταση μετά τις 33 αναστολές εργασίας εργαζομένων

Ένα μήνα μετά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου Κρήτης δηλώνει ότι είναι υπέρ του εμβολιασμού για το sars cov-2, καλεί τους εργαζόμενους και τους πολίτες να εμβολιαστούν οικιοθελώς, και εκφράζει την αντίθεση του στην υποχρεωτικότητα και στις αναστολές εργασίας.

Έχει περάσει ένας μήνας από την 1η Σεπτεμβρίου που 33 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου τέθηκαν σε αναστολή και εξακολουθούν να είναι σε αναστολή οι 31 από αυτούς.

Όπως έχουμε επισημάνει με συνεχείς ανακοινώσεις μας, οι επιπτώσεις στη λειτουργία του Νοσοκομείου είναι τραγικές.

Πριν από τις αναστολές η κυβέρνηση αλλά και η διοίκηση του ΓΝΑΝ έλεγαν ότι θα καλυφθούν άμεσα τα κενά, αλλά ένα μήνα μετά έχουν γίνει στο ΓΝΑΝ μόλις πέντε προσλήψεις τριμηνιτών συμβασιούχων.

Από τις συνολικά 23 αποφάσεις πρόσληψης τριμηνιτών επικουρικών που υπέγραψε η διοικήτρια της ΔΥΠΕ για το ΓΝΑΝ, είναι ζήτημα αν θα υλοποιηθεί το 50%-60%, αφού αρκετοί δεν αποδέχονται την πρόσληψη (ήδη 4 έχουν απαντήσει ότι δεν αποδέχονται ).

Όπως φαίνεται, από τις 31 κενές θέσεις των αναστολών δεν θα καλυφθούν εν τέλει ούτε οι μισές. Αυτό βέβαια είναι κάτι που επιβαρύνει το εναπομείναν προσωπικό ενώ οι επιπτώσεις στις λειτουργία του Νοσοκομείου εξακολουθούν να είναι τεράστιες με τη συγχώνευση καρδιολογικής – παθολογικής, με τα κενά στις εφημερίες του ΤΕΠ, της καρδιολογικής και των εργαστηριών, με τις πιεστικές συνθήκες εργασίας και με τις συνεχείς μετακινήσεις από άλλα νοσοκομεία.

Πρέπει να συνυπολογιστεί ότι από το Σεπτέμβριο αποχώρησαν και βρίσκονται σε διαδικασία συνταξιοδότησης μέχρι το τέλος του έτους 10 μόνιμοι εργαζόμενοι, κάτι που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση έλλειψης προσωπικού, αφού δεν είναι ορατή καμιά περίπτωση άμεσης αντικατάστασης τους.

Μοναδική λύση για να επανέλθει η λειτουργία του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου στοιχιωδώς στους προγενέστερους ρυθμούς είναι να επανεξεταστεί από την κυβέρνηση το μέτρο της αναστολής εργασίας και να γυρίσουν όλοι οι συνάδελφοι στις δουλειές τους με περιοδικά τεστ, όπως συμβαίνει σε όλους τους άλλους χώρους εργασίας.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση