HomeΚΟΣΜΟΣΚρεμλίνο – Συνάντηση Πούτιν με Ερντογάν την Τετάρτη

Κρεμλίνο – Συνάντηση Πούτιν με Ερντογάν την Τετάρτη

Τι θα συζητήσουν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις συνομιλίες που θα έχουν αύριο 29 Σεπτεμβρίου στο Σότσι, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συζητήσουν την εμπορική και οικονομική συνεργασία των δύο χώρων, την κατάσταση στην Συρία, την Λιβύη, το Αφγανιστάν και την Υπερκαυκασία, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Πρόσφατα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Ερντογάν, ενδέχεται να υπάρξει η πιο ευρεία έως τώρα ατζέντα, από τις διμερείς σχέσεις έως την Συρία και άλλες περιφερειακές διενέξεις. Ο Ερντογάν είχε δηλώσει τον Αύγουστο ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Ρωσία προτίθεται να συζητήσει μεταξύ άλλων και λεπτομέρειες όσον αφορά στην αγορά δεύτερης συστοιχίας αντιπυραυλικών συστημάτων άμυνας S-400.

Η τελευταία διά ζώσης συνάντηση των δύο ηγετών είχε πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2020 στο Κρεμλίνο. Οι επόμενες συνομιλίες μεταξύ των δύο ηγετών εξαιτίας της πανδημίας ήσαν είτε τηλεφωνικές είτε μέσω βιντεοδιάσκεψης.

Tanea.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση