HomeHL-9«Κύμα» αλληλεγγύης για τους σεισμόπληκτους του Δήμου Μινώα Πεδιάδος

«Κύμα» αλληλεγγύης για τους σεισμόπληκτους του Δήμου Μινώα Πεδιάδος

Προσφέρουν στέγη, συλλέγουν τρόφιμα, ρούχα, μαγειρεύουν και παρέχουν ψυχολογικού υποστήριξη στους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγκινητική είναι η προσφορά απλών πολιτών και εθελοντών που άφησαν τα σπίτια τους από κάθε μεριά της Κρήτης και από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στην περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας προκειμένου να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια στους ανθρώπους που επλήγησαν από τον δυνατό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ το πρωί της Δευτέρας.

5faghto

Απλοί άνθρωποι, εθελοντές, συλλογικότητες, επιχειρήσεις ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών για φαγητό, είδη πρώτης ανάγκης, ρουχισμό, κλινοσκεπάσματα, με το «κύμα» αλληλεγγύης να γιγαντώνεται ώρα με την ώρα, σε κάθε γωνιά του νησιού.

skhnes1

Μάλιστα κάποιοι φορείς προσφέρον και ψυχολογική στήριξη στους ανθρώπους που από την μία στιγμή στην άλλη βρέθηκαν στον δρόμο ενώ και το επόμενο διάστημα προβλέπεται δύσκολο.

Εθελοντές στήνουν καζάνια και μαγειρεύουν για τους σεισμόπληκτους ενώ απλοί πολίτες προσφέρουν ελεύθερους χώρους για τη διαμονή των σεισμόπληκτων για όσο χρειαστεί.

Δεκάδες επιχειρήσεις εστίασης έστειλαν γεύματα στους πυρόπληκτους ενώ μεγάλες εταιρίες και Σούπερ Μάρκετ πρόσφεραν δωρεάν νερά και τρόφιμα.

sabas21

Απλοί πολίτες τηλεφωνούν στο Δήμο για να προσφέρουν και εκείνοι ότι βοήθεια μπορούν ενώ προθυμοποιούνται να φιλοξενήσουν στα σπίτια τους πολίτες που έμειναν από τη μία στιγμή στην άλλη άστεγοι.

faghto6

Μάλιστα και κατασκήνωση του Ηρακλείου ανοίγει ξανά τις πύλες της προκειμένου να φιλοξενήσει τους Δημότες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Σύλλογοι και Οργανώσεις συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για να μοιραστούν σε εκείνους που τα έχουν ανάγκη.

Από την πρώτη στιγμή ο Ερυθρός Σταυρός ο οποίος εκτός από πρώτες βοήθειες σε ηλικιωμένα άτομα βοήθησε ακόμα και στο στήσιμο των σκηνών σε χωριά του Δήμου προκειμένου να διανυκτερεύσει εκεί ο κόσμος.

Εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από τις πρώτες ώρες βρέθηκαν στα πληγωμένα χωριά και ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν εγκλωβισμένων μέσα στα χαλάσματα. Μαζί τους και η Άντυ, ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος έρευνας της Ελληνική Ομάδα Διάσωσης-Παράρτημα Ηρακλείου

skylos-diasosi
243208911_4509554145770957_6650878577408103970_n

Οι Εθελοντές της Ελληνική Ομάδα Διάσωσης-Παράρτημα Ηρακλείου βοηθούν τις αρχές στο στήσιμο του καταυλισμού στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου.
243155255_4509553929104312_8370628225454282983_n

Οι εθελοντές ΕΔΙΚ Διασώστες Κρήτης έφτασαν από την Ιεράπετρα για να συνδράμουν στο έργο των αρχών.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση