HomeHL-TOPΠου θα περάσουν το βράδυ οι σεισμόπληκτοι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας (φωτο)

Που θα περάσουν το βράδυ οι σεισμόπληκτοι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας (φωτο)

Σε πάρκα και πλατείες τυλιγμένοι με κουβέρτες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βρέθηκαν κυριολεκτικά στο δρόμο. Από τη μία στιγμή στην άλλη έμειναν χωρίς σπίτι αφού ο μεγάλος σεισμός 5,8 Ρίχτερ, προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε χιλιάδες σπίτια στην περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Από το δυνατό σεισμό που σημειώθηκε το πρωί έχουν ακολουθήσει δεκάδες δυνατοί μετασεισμοί εντάσεως έως και 4,8 Ρίχτερ με τους κατοίκους να φοβούνται να επιστρέψουν ακόμη και στα σπίτια που δεν υπέστησαν ζημιές.

Η γη τρέμει κάτω από τα πόδια τους ανά δέκα λεπτά.

Πήραν ότι μπορούσαν από το σπίτι τους και κατασκήνωσαν όπου βρήκαν ανοιχτό χώρο.

Ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά τυλιγμένοι με κουβέρτες και μπουφάν θα περάσουν τη νύχτα σε δρόμους και πλατείες.

Στο χωριό Κάτω Πουλιές που όλα τα σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν από την πρώτη στιγμή στο παρκάκι του χωριού και θα περάσουν εκεί τη νύχτα τους.

Τοποθέτησαν τηλεόραση για να ενημερώνονται για τις εξελίξεις που αφορούν τους ίδιους και την περιοχή τους και ο Πολιτιστικός Σύλλογος προχώρησε στην αγορά φαγητού για τους κατοίκους του χωριού.

Υπό το φόβο πλιάτσικου αρνούνται να απομακρυνθούν από τις περιουσίες παρά το γεγονός ότι με εντολή αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, έχουν ληφθεί από την πρώτη στιγμή, αυξημένα μέτρα τάξης και ασφάλειας, στις σεισμόπληκτες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Κρήτης.

Για τον σκοπό αυτό, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου διαθέτει ανά 8ωρο, 24 περιπολίες με 46 αστυνομικούς στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα – Πεδιάδας, ενώ στους λοιπούς Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, διατίθενται επιπλέον, ανά 8ωρο, 22 περιπολίες με 44 αστυνομικούς.

Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα για την παροχή κάθε αναγκαίας συνδρομής και υποστήριξης των κατοίκων.

50 σκηνές στο Εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου για τους σεισμόπληκτους

50 σκηνές στήθηκαν στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου από τους άνδρες του Στρατού προκειμένου να φιλοξενηθούν εκεί κάτοικοι της περιοχής.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης Γιάννης Λεονταράκης μιλώντας στο cretapost, 50 σκηνές θα στηθούν σήμερα και αύριο άλλες 50 και είναι χωρητικότητας 10 ατόμων η καθεμία . Επίσης αναφέρθηκε στη δυνατότητα διαμονής ατόμων σε ξενοδοχεία, ωστόσο τα δωμάτια που είναι κενά αυτή την περίοδο είναι ελάχιστα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου βρέθηκαν 90 διαθέσιμες κλίνες στην περιοχή της αγίας Πελαγίας και στο Ηράκλειο.

Με κλάματα στα μάτια περιγράφουν στην κάμερα του cretapost, τις δραματικές στιγμές που ζουν τις τελευταίες ώρες.

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε το κακό που μας συνέβη. Δεν έχουμε που να μείνουμε. Ήρθαμε εδώ για να περάσουμε κάπου το βράδυ μας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση