HomeHL-9Ακατοίκητα τα σπίτια στα χωριά του Δήμου Μινώα Πεδιάδος: Που θα μείνουν οι κάτοικοι

Ακατοίκητα τα σπίτια στα χωριά του Δήμου Μινώα Πεδιάδος: Που θα μείνουν οι κάτοικοι

Σε απόγνωση οι κάτοικοι- Συνεργεία καταγράφουν τις ζημιές- Σύσκεψη στο Αρκαλοχώρι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο μεγάλος σεισμός προκάλεσε τέτοιες ζημιές που πολλά από τα σπίτια, σχεδόν σε όλα τα χωριά του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, είναι ακατοίκητα. 

Το ζητούμενο είναι τι θα γίνει με τους ανθρώπους αυτούς, η καθημερινότητα των οποίων άλλαξε μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.  Που θα μείνουν το βράδυ, που θα μείνουν τις επόμενες ημέρες…

Oι κάτοικοι είναι σε πραγματική απόγνωση. Κλαίνε για ότι έχει συμβεί στα σπίτια τους και την αποκαρδιωτική εικόνα που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή.

siskepsi

Στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μετά το μεγάλο σεισμό που σημειώθηκε το πρωί. Στην περιοχή βρίσκονται επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνακης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Λεονταράκης, ο Αντιπριφερειαρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης.

syskepsi-arkalo

syskepsi-arkalox-2

Θα μείνουν σε ξενοδοχεία ή σε πρόχειρο καταυλισμό

«Αυτή τη στιγμή στο προαύλιο του σχολείου στο Αρκαλοχώρι ,, απέναντι από το Δημαρχείο έχει στηθεί ένα συντονιστικό όργανο με όλους τους αρμόδιους, πυροσβεστική, αστυνομία,  ΣΕΑΠ, Δήμος, Περιφέρεια. Ήδη βρίσκονται έξω συνεργεία και καταγραφούν τις ζημιές .

Αυτό που έχει σημασία σε πρώτη φάση είναι να δούμε για πόσου ανθρώπους μιλάμε που θα χρειαστεί να μείνουν εκτός των σπιτιών τους απόψε έτσι ώστε σε προαύλιους χώρους και χώρους που μπορεί να στηθεί το οτιδήποτε με την έννοια του πρόχειρου καταυλισμού να στηθεί«. δήλωσε μιλώντας στο cretapost, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Λεονταράκης.

skhnes-2skhnes-3

«Αυτό που προέχει είναι να δούμε που θα φιλοξενηθούν οι άνθρωποι. Είτε σε ξενοδοχεία είτε αν χρειαστεί να στηθεί κάποιος καταυλισμός . Υπάρχουν σκηνές , είναι κάτι που θα αποφασιστεί τις επόμενες ώρες.

Είναι πάρα πολλά τα σπίτια που έχουν υποστεί ζημίες. Σχεδόν όλα τα χωριά του δήμου. 

Συνιστάμε ψυχραιμία στον κόσμο γιατί γίνονται συνέχεια μετασεισμοί και ο κόσμος δεν πρέπει να βρίσκεται στα σπίτι που έχουν πάθει ζημιά«, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λεονταράκης.

zhmies-arkalox

zhmies-2

spitia-zhmies

Συλλυπητήρια Αρναουτάκη

Για τον συντονισμό της επιχείρησης διαμονής και σίτισης των πληγέντων καθώς και την καταγραφή των ζημιών, μίλησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, πριν λίγο στο Αρκαλοχώρι στην έκτακτη σύσκεψη των φορέων.

«Το πρώτο είναι η ανθρώπινη ζωή και να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους οικείους του ανθρώπου που χάθηκε», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

spitia-zhmies-11

Διαφήμιση
Διαφήμιση