HomeHL-TOPΈνας νεκρός και τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό

Ένας νεκρός και τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό

Απεγκλωβίστηκε μία γυναίκα από το αυτοκίνητο της και ένα μικρό παιδί από το σπίτι του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έναν νεκρό άνδρα μετράει η Κρήτη από την ισχυρή σεισμική δόνηση που ταρακούνησε το νησί, προκαλώντας παράλληλα μεγάλες υλικές ζημιές σε κτήρια.

emak-nekros

Πρόκειται για τον άνθρωπο που είχε εγκλωβιστεί στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία στο Αρκαλοχώρι η οποία κατέρρευσε, με αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να καταπλακωθεί από τον τρούλο της εκκλησίας,. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για τον Ιάκωβο Τσαγκαράκη, ηλικίας  65 ετών.

nekros-emak

apeg

profitis-hlies

(Εικόνες από τον απεγκλωβισμό και τη μεταφορά του άτυχου άνδρα από την ΕΜΑΚ)

Ο 65χρονος έκανε εργασίες μέσα στην εκκλησία μαζί με τον γιο του ο οποίος επίσης απεγκλωβίστηκε από την ΕΜΑΚ και τραυματίστηκε, ωστόσο δεν κινδυνεύει η υγεία του.

tsagarakis

(Ο Ιάκωβος Τσαγκαράκης- φωτογραφία απο viannitika.gr)

Tο θύμα ζούσε μαζί με την οικογένεια του στις Μεσαμπελιές Ηρακλείου και είχε αναλάβει, μαζί με άλλους εργάτες, την αποκατάσταση των ζημιών της εκκλησίας η οποία είχε υποστεί ζημιές από προηγούμενους σεισμούς.

Ο άτυχος άνδρας ήταν από τη Μάρθα Βιάννου και πατέρας δύο παιδιών, ένα εκ των οποίων μάλιστα δούλευε μαζί του, όπως σήμερα που έγινε το μοιραίο…

Η είδηση έχει συγκλονίσει το Αρκαλοχώρι αλλά και τη Βιάννο καθώς ο Ιάκωβος Τζαγκαράκης ήταν ποδοσφαιριστής του Πατούχα αλλά και παράγοντας για πολλά χρόνια, τόσο στην ομάδα της Άνω Βιάννου, όσο και στον Πήγασο Εμπάρου.

ape-3

Τι είπε στο cretapsot ο Διοικητής ΕΜΑΚ Κρήτης Σταύρος Καλογιαννάκης

Δυστυχώς σήμερα στις 9.20 περίπου έγινε αυτό που περιμέναμε όλοι, ένας μεγάλος σεισμός. Η υπηρεσία μας είχε τεθεί σε επιφυλακή και άμεσα ανταποκρίθηκε με τα μέσα και το προσωπικό.

Είναι σε επιφυλακή όλη η υπηρεσία και τα πρώτα συμβάντα που ενεργήσαμε ήταν στο χωριό Πατσίδερος που είχαμε μία πληροφορία για έναν ηλικιωμένο που ήταν εγκλωβισμένος.

Φτάσαμε στο χωριό εκεί από τους κάτοικους ενημερωθήκαμε ότι είχε πηδήξει από το παράθυρο και είχε βγει και δεν χρειαζόταν κάποια βοήθεια από μας.

Είχαμε και μία πληροφορία για έναν εγκλωβισμό στην εκκλησία. Όταν φτάσαμε είδαμε πως είχε καταρρεύσει εντελώς, μόνο οι δύο πλαϊνοί τοίχοι είχαν μείνει όρθιοι. Όλη η οροφή είχε πέσει και τα μπάζα ήταν περίπου στο ένα μέτρο. Αμέσως πιστέψαμε ότι ο άνθρωπος που βρισκόταν εκεί είχε λίγες ελπίδες να βρίσκεται εν ζωή.

Με τη βοήθεια των βαρέων μηχανημάτων πήραμε τα μπάζα και τα αδειάζαμε, τα απομακρύναμε και φτάσαμε στο άψυχο σώμα του εργάτη.

Τώρα είμαστε σε επιφυλακή όλη μέρα και όπου χρειαστεί θα συνδράμουμε.

kalo

(Ο κ. Καλογιαννάκης)

ekklhsia-profit

xalasmata-seismos-2

xalasmata-seismos

Στο σημείο βρέθηκε εκτός από την ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής, η αστυνομία καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

(Εικόνες από τον απεγκλωβισμό των εργατών μέσα στην εκκλησία)

Απεγκλωβισμοί από την Πυρσβεστική

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, έγιναν ακόμα  7 απεγκλωβισμοί ατόμων. Πιο συγκεκριμένα, δύο απεγλωβισμοί στο Ρουσοχωριό, ένας στο Προφήτη Ηλία, ένας στο Αρχοντικό, 2 άτομα απεγκλωβίστηκαν στο Αρκαλοχώρι και ένα στον Πατσίδερο.

Ειδικότερα, σημαντική ήταν η συνδρομή της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό γυναίκας που είχε εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητό της σε δρόμο του Προφήτη Ηλία, έπειτα από κατολίσθηση που σημειώθηκε με αποτέλεσμα να πέσουν βράχια στο όχημα της. Η γυναίκα τραυματίστηκε που είναι καλά στην υγεία της, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στο Αρχοντικό επίσης ένα παιδί είχε εγκλωβιστεί μέσα στο σπίτι. Το παιδί απεγκλωβίστηκε σώο και είναι καλά στην υγεία του όπως και όλοι οι άνθρωπο που χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν.

seismos-pro

profitis-hlias-5

profitis-hlias-4

profitis-hlias-3

Οι πρώτες εικόνες

Πανικός επικρατεί ακόμα τόσο στο Αρκαλοχώρι όσο και στο Ηράκλειο από κατοίκους που πετάχτηκαν από τα σπίτια τους εξαιτίας του ισχυρού σεισμού.

Ο σεισμός προκάλεσε έντονη αναστάτωση. Τα σπίτια «χόρευαν» στον ρυθμό των Ρίχτερ ενώ ο κόσμος πετάχτηκε έξω έντρομος.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν υποστεί ζημιές αρκετά σπίτια στο Αρκαλοχώρι με τους φορείς να βρίσκονται σε μία διαδικασία μίας πρώτης αυτοψίας.

Αναστάτωση υπήρξε στα σχολεία καθώς πολλοί γονείς τηλεφωνούσαν να δουν αν είναι καλά τα παιδιά τους ενω λίγο αργότερα τα παρέλαβαν.

sxoleia-seismossxoleia-seismos-2

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση