HomeHL-TOPΜεγάλος σεισμός στο Ηράκλειο: Εγκλωβισμένοι στο Αρκαλοχώρι – Υπάρχουν και τραυματίες

Μεγάλος σεισμός στο Ηράκλειο: Εγκλωβισμένοι στο Αρκαλοχώρι – Υπάρχουν και τραυματίες

Απεγκλωβισμός εργάτη από την εκκλησία του Προφήτη Ηλία στο Αρκαλοχώρι- Συνεχείς οι μετασεισμοί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τρεις τουλάχιστον είναι οι εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια σπιτιών στο Αρκαλοχώρι μετά τον μεγάλο σεισμό που σημειώθηκε στην περιοχή.

Ήδη στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής, της αστυνομίας καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που είναι έτοιμα να συνδράμουν σε κάθε περιστατικό.

Οι πληροφορίες του cretapost αναφέρουν πως έχουν εντοπιστεί εγκλωβισμένοι στην περιοχή του Προφήτη Ηλία καθώς και στον Πατσίδερο.

Μάλιστα, αρκετοί φαίνεται να είναι και οι τραυματισμένοι άνθρωποι στις γύρω περιοχές.

ekklhsia-sxoleia

Την ίδια ώρα κατέρρευσε η εκκλησία του Προφήτη Ηλία στο Αρκαλοχώρι, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί εάνς εργάτης εκκλησίας, ο οποίος καταπλακώθηκε από τον τρούλο της εκκλησίας. Στο σημείο έσπευσε άμεσα η ΕΜΑΚ που τον απεγκλώβισε.

profitis-hlias-nea

profitis-hlies

seismos-pro

profitis-hlias-5

profitis-hlias-4

profitis-hlias-3

Οι πρώτες εικόνες

Πανικός επικρατεί τόσο στο Αρκαλοχώρι όσο και στο Ηράκλειο από κατοίκους που πετάχτηκαν από τα σπίτια τους εξαιτίας του ισχυρού σεισμού.

Ο σεισμός προκάλεσε έντονη αναστάτωση. Τα σπίτια «χόρευαν» στον ρυθμό των Ρίχτερ ενώ ο κόσμος πετάχτηκε έξω έντρομος.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν υποστεί ζημιές αρκετά σπίτια στο Αρκαλοχώρι με τους φορείς να βρίσκονται σε μία διαδικασία μίας πρώτης αυτοψίας.

Αναστάτωση υπήρξε στα σχολεία καθώς πολλοί γονείς τηλεφωνούσαν να δουν αν είναι καλά τα παιδιά τους ενω λίγο αργότερα τα παρέλαβαν.

sxoleia-seismos sxoleia-seismos-2

Σε πολλά σχολεία τα παιδιά κάθονται στις κερκίδες, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό με τους εκπαιδευτικούς να περιμένουν οδηγίες από την πολιτική προστασία για το τί θα γίνει από εδώ και πέρα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση