HomeΚΟΣΜΟΣΕπιστημονικό ίδρυμα Gimbe: Η χορήγηση των εμβολίων κατά κορωνοϊού μειώθηκε κατά 40%

Επιστημονικό ίδρυμα Gimbe: Η χορήγηση των εμβολίων κατά κορωνοϊού μειώθηκε κατά 40%

Τα στοιχεία αφορούν τους εμβολιασμούς με την πρώτη δόση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρά τα ιδιαίτερα ελπιδοφόρα μηνύματα των περασμένων ημερών, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του επιστημονικού ιδρύματος Gimbe, την εβδομάδα από τις 15 μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου στην Ιταλία η χορήγηση των εμβολίων κατά του κορονοϊού μειώθηκε κατά 40%.

Τα στοιχεία αφορούν τους εμβολιασμούς με την πρώτη δόση, ενώ τη μεγαλύτερη ανησυχία προκαλούν τα ποσοστά των πολιτών ηλικίας 50 με 59 ετών: στην ηλικιακή αυτή κατηγορία, 3,7 εκατομμύρια πολίτες δεν έχουν λάβει ούτε την πρώτη δόση των εμβολίων κατά της covid-19.

Παράλληλα, σχεδόν ένα εκατομμύριο παιδιά και έφηβοι 12 με 19 ετών δεν έχουν πάει ποτέ σε εμβολιαστικό κέντρο, ενώ συνεχίζουν να αυξάνονται οι εμβολιασμοί των πολιτών ηλικίας 20 με 29 και 30 με 39 ετών.

Τα στοιχεία του ιδρύματος Gimbe, όμως, δείχνουν ότι από τις 15 μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου, τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μειώθηκαν κατά 15%. Μείωση παρουσιάζουν, τέλος, και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, οι πολίτες που τίθενται σε κατ΄οίκον απομόνωση, αλλά και οι εισαγωγές σε μονάδες εντατικής θεραπείας των ιταλικών νοσοκομείων.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση