HomeΚΡΗΤΗ«Επιχειρήσεις επίγειας εξυπηρέτησης απολύουν εργαζόμενους και κόβουν ρεπό για να βγει η δουλειά»

«Επιχειρήσεις επίγειας εξυπηρέτησης απολύουν εργαζόμενους και κόβουν ρεπό για να βγει η δουλειά»

Τι αναφέρει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από τις αρχές του Σεπτέμβρη, η κατάσταση για τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» πάει από το κακό στο χειρότερο. Οι εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης, προχώρησαν σε απολύσεις των εργαζόμενων που είχαν προσλάβει με το απαράδεκτο καθεστώς των μηνιαίων συμβάσεων, λόγω της υποτιθέμενης «μειωμένης κίνησης».

Τα αποτελέσματα αυτής της απαράδεκτης κίνησης είναι ολέθρια για τους ίδιους τους απολυμένους, οι οποίοι συμπλήρωσαν μόλις 2 μήνες στη δουλειά. Mε αποτέλεσμα να μην πληρούν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν στο ταμείο ανεργίας, αφού και η κυβέρνηση με δική της ευθύνη δεν εφάρμοσε και για τη φετινή τουριστική σεζόν την προϋπόθεση των 50 ενσήμων για την ένταξη στο ταμείο ανεργίας.

Αυτή η κατάσταση είναι πέρα για πέρα αντιδραστική και για τους εργαζόμενους που παρέμειναν στα πόστα τους, καθώς ο Σεπτέμβρης, όπως και οι προηγούμενοι μήνες, έχουν ανεβασμένη τουριστική κίνηση, με αποτέλεσμα να “σπάει κόκκαλα» η εντατικοποίηση της δουλειάς, οι υπερωρίες, τα σπαστά ωράρια και τα κομμένα ρεπό. Οι εταιρίες καταστρατηγώντας την εργατική νομοθεσία και αξιοποιώντας και τις διατάξεις του εργασιακού εκτρώματος του Χατζηδάκη, «διευθετούν» τα ωράρια των εργαζομένων, έτσι ώστε να «γλιτώνουν» την πληρωμή των υπερωριών.

Ως Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις που λαμβάνουν χώρα σε όλες τις εταιρείες του αεροδρομίου, καλώντας τους εργαζόμενους σε αγώνα για:

· Να σταματήσει το κατάπτυστο και παράνομο κόψιμο των δύο ρεπό τη βδομάδα, αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων για ξεκούραση.

· Επαναπρόσληψη των απολυμένων και παράταση όλων των συμβάσεων τουλάχιστον ως τέλος Οκτώβρη.

· Καταβολή όλων των υπερωριών, νυχτερινών και όλων των επιδομάτων (γάμου, πτυχίου, ξένων γλωσσών).

· Καμία «διευθέτηση» στα ωράρια και αλλαγή βαρδιών, που κάνουν λάστιχο τις ζωές μας. Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς. 8ωρο – συνεχές ωράριο, πενθήμερο, 40ωρο για όλους.

· Κατοχύρωση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για όλους τους εργαζόμενους του αεροδρομίου. Όχι στο αίσχος των μηνιαίων συμβάσεων. Οι συμβάσεις να ισχύουν για όλη τη σεζόν.

· Επίδομα ανεργίας για όλους, 600€ χωρίς προϋποθέσεις με τη λήξη της σύμβασης.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6983432945

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση