HomeHL-PsilaΟ Διευθυντής Μουσείου Μετεωριτών για την θέαση Βολίδας στον ελλαδικό ουρανό

Ο Διευθυντής Μουσείου Μετεωριτών για την θέαση Βολίδας στον ελλαδικό ουρανό

Η ανακοίνωση από το Ελληνικό Μουσείο Μετεωριτών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα ιδιαίτερο όσο και σπάνιο για τη χώρα φαινόμενο παρατηρήθηκε το βράδυ της Τρίτης, όταν μια λάμψη από μετέωρο «φώτισε» τον ουρανό της κεντρικής Ελλάδας.

Πόλλα βίντεο και εικόνες γέμισαν στο διαδίκτυο από τα χαράματα, με αναφορές σε αυτή την εντυπωσιακή λάμψη.

Στο θέμα αυτό τοποθετείται με ανακοίνωση του το Ελληνικό Μουσείο Μετεωριτών που αναφέρει:

«Επειδή ακούστηκαν πολλές ανακρίβειες τις τελευταίες ώρες από μη ειδήμονες στα ΜΜΕ , θα ήθελα να σας αναφέρω ότι η προχθεσινή βολίδα που εθεάθη στις 23:08 από πολύ κόσμο και ιδίως πάνω από την Αττική είχε επαρκής μάζα για να αφήσει μετεωριτικό υλικό στην χώρα μας κ σίγουρα άφησε !

Από το βίντεο και μόνο στην Λιβαδειά φαίνεται καθαρά η στιγμή της έκρηξης της βολίδας στην ατμόσφαιρα πριν το σβήσιμο και η εναπόθεση μετεωριτικού υλικού , είναι βέβαιο φαινόμενο στο συγκεκριμένο συμβάν. Έπειτα από αρκετές περιγραφές και επικοινωνία με αυτόπτες μάρτυρες της πορείας της βολίδας, είμαστε στην διερεύνηση της ευρύτερης περιοχής που πρέπει να συνέβη η σύντομη βροχή από τα κατάλοιπα της βολίδας δηλ. από μικρούς μετεωρίτες .

Φυσικά οποιαδήποτε ανακοίνωση/έκκληση σας , στα δελτία ειδήσεων και στην τηλεόραση, θα βοηθούσε στο να εντοπίσουμε νέους αυτόπτες μάρτυρες , που όχι μόνο πιθανώς είδαν & άκουσαν το συμβάν αλλά και πιθανότατα είδαν υλικό να πέφτει στο έδαφος.

Για οποιαδήποτε άλλη επιστημονική πληροφορία σχετικά με το συμβάν θα είμαι στην διάθεσή σας«.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση