HomeHL-9“Επιδημία” οι επιθέσεις κατά εκπαιδευτικών από αρνητές γονείς

“Επιδημία” οι επιθέσεις κατά εκπαιδευτικών από αρνητές γονείς

Μηνύσεις και παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προβληματισμός επικρατεί για τα αυξανόμενα περιστατικά επιθέσεων κατά εκπαιδευτικών από γονείς που είναι αρνητές του κορωνοϊού, των μέτρων ή των εμβολίων.

Τα ακραία περιστατικά κατά δασκάλων και καθηγητών, επειδή απλά εφαρμόζουν τον νόμο, έχουν πάρει τη μορφή “επιδημίας” καθώς καθημερινά καταγράφονται νέα επεισόδια, γεγονός που δείχνει ότι οι αρνητές εμφανίζονται αποφασισμένοι να μεταφέρουν την ένταση ακόμη και στα σχολεία, μπροστά στα μάτια παιδιών.

Την ίδια ώρα αναστάτωση επικρατεί και στην εκπαιδευτική κοινότητα, υπό τον φόβο της κλιμάκωσης των επεισοδίων αυτών, που απειλούν να βάλουν “φωτιά” στα σχολεία εν μέσω μάλιστα μίας ήδη δύσκολης σχολικής χρονιάς, λόγω των συνθηκών πανδημίας.

Και όλα αυτά, ενώ οι ειδικοί και η κυβέρνηση προσπαθούν να πείσουν τους γονείς για την αναγκαιότητα εμβολιασμού των παιδιών, καθώς πληθαίνουν τα κρούσματα κορωνοϊού στα παιδιά και επικρατούν δυσοίωνες εκτιμήσεις για την κατακόρυφη αύξησή τους τους επόμενους μήνες.

“Η κυβέρνηση και η εκπαιδευτική κοινότητα δεν μπορεί να ανεχτεί τέτοιες συμπεριφορές και να παίξει με τη φωτιά… Οποιοσδήποτε επιχειρεί να κάνει τέτοια πράγματα θα είναι αντιμέτωπος με τις νομικές συνέπειες”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στον Σκάι, ερωτηθείς για τα περιστατικά γονέων που μπαίνουν στα σχολεία των παιδιών τους και απαιτούν αυτά να μπουν στις τάξεις, χωρίς τεστ και μάσκες.

Αρνητές: Η παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου

Το ζήτημα προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, που απλώνει ένα “δίχτυ προστασίας” στους εκπαιδευτικούς εναντίον των οποίων επιτίθενται και στρέφονται με μηνύσεις τους οι αντιεμβολιαστές – αρνητές, επειδή απλά εφαρμόζουν τον νόμο για την τήρηση των μέτρων στα σχολεία.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε νωρίτερα η Άννα Κανδύλη, ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Ευάγγελος Ζαχαρής με παραγγελία του προς τους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών όλης της χώρας, τους ζητά να διερευνήσουν άμεσα αν οι εν λόγω ενέργειες των αντιεμβολιαστών-αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση να ενεργήσουν βάση όσων ορίζει ο νόμος.

Λόγω δε της σοβαρότητας των υπόθεσης τους επισημαίνει πως η παρέμβασή τους πρέπει να είναι συνεχής με στόχο την τήρηση της νομοθεσίας και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αφορμή για την εισαγγελική παραγγελία αποτέλεσε η ερώτηση της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ Νάντιας Γιαννακοπούλου με τίτλο: “Ως πότε θα είναι απροστάτευτοι οι εκπαιδευτικοί από επιθέσεις αντιεμβολιαστών επειδή τηρούν τα πρωτόκολλα;”.

Η βουλευτής σημείωνε ότι υποβάλλονται μηνύσεις σε βάρος των εκπαιδευτικών, επειδή απλά προσπαθούν να εφαρμόσουν το νόμο για τη δημόσια υγεία και δεν επιτρέπουν την είσοδο σε ανεμβολίαστους μαθητές που δεν έχουν κάνει self test και δεν φορούν προστατευτική μάσκα.

Ο αρνητής πατέρας στη Θεσσαλονίκη – “Θα στέλνω το παιδί σχολείο με το ζόρι”
Ποινική δίωξη για δύο αδικήματα ασκήθηκε κατά του πατέρα, ο οποίος προκάλεσε “θερμό επεισόδιο” σήμερα το πρωί στο 2ο δημοτικό σχολείο Θέρμης, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, καθώς ήθελε να βάλει το παιδί του στο σχολείο χωρίς self test.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, ο 37χρονος κατηγορείται για σοβαρή διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και έργω εξύβριση, ενώ παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Ο πατέρας του μαθητή, ο οποίος αρνήθηκε να προσκομίσει την σχολική κάρτα του παιδιού του, φέρεται να έσπρωξε τη διευθύντρια του σχολείου, ενώ αρνήθηκε να απομακρυνθεί από το σχολικό συγκρότημα, με αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία.

Οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Θέρμης, όπου συνελήφθη, ύστερα από έκκληση που υπέβαλε η διευθύντρια.

Τι υποστηρίζει ο πατέρας του μαθητή

Ο ίδιος πάντως, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους εμφανίζεται αμετανόητος και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να πηγαίνει το παιδί του στο σχολείο “με το ζόρι”.

Συγκεκριμένα, κατά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα, ο 37χρονος πατέρας δήλωσε πως δεν είναι αρνητής αλλά τάσσεται κατά της μάσκας και της διενέργειας self test, ενώ τόνισε ότι έχει κάνει άλλα εμβόλια αλλά δεν θα κάνει αυτό για τον κορωνοϊό, γιατί “είναι αμφιβόλου προελεύσεως και δεν παίρνει ευθύνη κανείς”.

Ανέφερε ακόμη ότι “θα συνεχίσω να στέλνω το παιδί κανονικά στο σχολείο με το ζόρι, όπως έκανα σήμερα”, υποστηρίζοντας ότι σήμερα μετά το επεισόδιο το παιδί έκανε μάθημα, μέσα στην τάξη. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι επιτέθηκε στη διευθύντρια λέγοντας ότι απλά την παραμέρισε “γιατί μου έκλεινε τον δρόμο από το σχολείο των Ελλήνων”.

thessaloniki-arnitis-pateras1

Αρνητές: Μηνύσεις για… “εσχάτη προδοσία” στον Πύργο

Ακραίο περιστατικό με γονείς που αντιτίθενται στην εφαρμογή των μέτρων για τον κορωνοϊό στα σχολεία, σημειώθηκε και στον Πύργο, όπου μάλιστα υποβλήθηκαν και μηνύσεις κατά εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, το πρωί της Δευτέρας, γονείς υπέβαλαν μηνύσεις σε εκπαιδευτικούς γιατί δεν επέτρεψαν στα παιδιά τους να μπουν στο σχολείο χωρίς self test και μάσκες.

Τα δύο περιστατικά έγιναν στο δημοτικό σχολείο Βαρβάσαινας και στο 11ο νηπιαγωγείο Πύργου.

Πληροφορίες της ιστοσελίδας αναφέρουν ότι γονείς μαθητών μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Πύργου, όπου μήνυσαν τον διευθυντή του δημοτικού σχολείου και τους δύο εκπαιδευτικούς του νηπιαγωγείου.

Σε δήλωσή της στο ilialive.gr, η πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου, Αντωνία Μπρή ανέφερε ότι “… σήμερα σημειώθηκαν δύο περιστατικά σε σχολεία αρμοδιότητας του Συλλόγου μας, τα οποία αφορούν στην άρνηση γονέων να αποδεχτούν τις οδηγίες σχετικά με την είσοδο των παιδιών τους στο σχολείο, σύμφωνα με όσα ορίζονται από τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και τις εγκυκλίους του ΥΠΑΙΘ. Οι γονείς κατέθεσαν μηνύσεις κατά του διευθυντή του ΔΣ Βαρβάσαινας και της Προϊσταμένης του 11ου Νηπιαγωγείου Πύργου, με την κατηγορία της εσχάτης προσδοσίας, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και του βασανισμού. Οι συνάδελφοι παρουσιάστηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα και ακολουθήθηκαν όλες οι από το νόμο προβλεπόμενες διαδικασίες, τις οποίες, όπως οι ίδιοι οι συνάδελφοι μου μετέφεραν, χειρίστηκαν οι αστυνομικοί με απόλυτη διακριτικότητα. Ελπίζω να τελειώσει εδώ η αναίτια επίθεση προς τους εκπαιδευτικούς”.

Χαρακτηριστική είναι και η ανάρτηση του πρώην πρόεδρου του Συλλόγου Δασκάλων και Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου Χρυσοβαλάντη Δημητρόπουλου:

Προς τσάμπα μάγκες αρνητές της μάσκας: αν νομίσετε ότι θα τρομοκρατήσετε με μηνύσεις τους εκπαιδευτικούς, όπως έγινε σήμερα, στον Πύργο, πλανάσθε πλάνην οικτράν. Όποιος έχει πρόβλημα με τις μάσκες, να κινηθεί νομικά κατά εκείνων που τα νομοθέτησαν και όχι κατά των εκπαιδευτικών, που καλούνται να εφαρμόσουν τον νόμο. Αν έχετε τα κότσια, ας το πράξετε. Αλλιώς, στην άκρη και μόκο.Άιντε, άιντε…

ΥΓ: Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ή να μην πιστεύει στη χρήση και τα ωφέλη της μάσκας. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΝΕΝΟΣ, να κουβαλάει περιπολικά και αστυνομικούς στα δημόσια σχολεία γιατί γουστάρει να μην εμβολιαστεί ή, να μη φοράει μάσκα, και, αυτή τη “μαγκιά” και το “γούστο και καπέλο του”, θέλει να το επιβάλλει με τέτοιο τρόπο. Χρησιμοποιεί τα όργανα της τάξης, του νόμου, για να επιβάλλει πραξικοπηματικά και αυθαίρετα την ανομία!!! ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ…” ανέφερε στην ανάρτησή του ο κ. Δημητρόπουλος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση