HomeΚΡΗΤΗΠραγματοποιήθηκε η 3η Διαδικτυακή Διαβούλευση ΣΒΑΚ Δήμου Ηρακλείου

Πραγματοποιήθηκε η 3η Διαδικτυακή Διαβούλευση ΣΒΑΚ Δήμου Ηρακλείου

Με περισσότερους από 40 εκπροσώπους φορέων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 η 3η Διαδικτυακή Διαβούλευση για το ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) του Δήμου Ηρακλείου, με περισσότερους από σαράντα εκπροσώπους φορέων οι οποίοι συμμετείχαν με ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις.

Την 3η διαβούλευση για το ΣΒΑΚ Ηρακλείου προλόγισε η κ. Πελαγία Χαιρέτη, Προϊσταμένη του Τμήματος Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου και υπεύθυνη για την ανάπτυξη και υλοποίηση του Σχεδίου.

Στη συνέχεια ακολούθησε η τοποθέτηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών έργων και Πρασίνου και Καθημερινότητας, κ. Γιάννη Αναστασάκη, ο οποίος ανέφερε τις καινοτόμες προτάσεις αναφορικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και δράσεις καθώς επίσης και τις βραβεύσεις και τις καινοτομίες του Δήμου Ηρακλείου μέχρι και σήμερα.

Αυτό που επισημάνθηκε ήταν ότι το ΣΒΑΚ Ηρακλείου προωθεί τα ήπια μέσα μετακίνησης, όπως το περπάτημα, το ποδήλατο και τα μέσα μαζικής μεταφοράς και περιορίζει την εξάρτηση από το αυτοκίνητο και το μηχανοκίνητο δίκυκλο, ενώ παράλληλα εστιάζει σε δράσεις για την αλλαγή φιλοσοφίας των μετακινήσεων στην πόλη και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Η πρώτη παρουσίαση, πραγματοποιήθηκε από τον, κ. Θοδωρή Μαυρογεώργη Πολιτικό Μηχανικό, Μέλος της Ομάδας Εκπόνησης από την εταιρία ΜΣΜ-ΜΑΥΡΟΓΕΩΡΓΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε., η οποία αφορούσε στο σχεδιασμό για τη διαχείριση της κυκλοφορίας, την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και της στάθμευσης.

Η δεύτερη παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από κ. Μαρία Σίτη Αγρονόμο Τοπογράφο Μηχανικό Συγκοινωνιολόγο, μέλος της Ομάδας του αναδόχου του ΣΒΑΚ, η οποία παρουσίασε το σχεδιασμό για τη βελτίωση του περπατήματος, την ενίσχυση του ποδηλάτου και τη διαχείριση της τροφοδοσίας στον αστικό ιστό.

Η τρίτη παρουσίαση με ομιλητή τον κ. Ιωάννη Μαρή, Αγρονόμο, Τοπογράφο Μηχανικό, αφορούσε στο σχεδιασμό της δημόσιας συγκοινωνίας, την ενίσχυση των ταξί, τα μέσα κοινής χρήσης, καθώς και την ηλεκτροκίνηση.

Η τέταρτη παρουσίαση αφορούσε στα επιπρόσθετα ειδικά μέτρα και δράσεις, με ομιλήτρια την κ. Τερέζα Καρπαθιωτάκη από την ΕΤΑΜ ΑΕ. Τη συζήτηση συντόνιζε ο εκπρόσωπος του αναδόχου, κ. Νίκος Δρακωνάκης, από την Εταιρία ΕΤΑΜ ΑΕ .Ακολούθησε διάλογος με κοινό στόχο και όραμα ένα Ηράκλειο με πράσινη κινητικότητα και πολυτροπικότητα στις μετακινήσεις.

Στην ηλεκτρονική διαβούλευση συμμετείχαν με εκπροσώπηση η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηρακλείου, το Επιμελητήριο Ηρακλείου, ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λογιάδης, η 1η και η 2η Κοινότητα Ηρακλείου, η Κοινότητα Αλικαρνασσού το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών, ο ΠΟΗ ΚΑΣΤΡΟ, ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας, ο Σύλλογος Ποιότητας Ζωής Ηράκλειου, ο Εθελοντικός Σύλλογος Προστασίας από Τροχαία Ατυχήματα (Ε.ΣΥ. ΠΡΟ.Τ.Α.), Πολίτες και Μελετητές καθώς και οι αρμόδιες Διευθύνσεις και Υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου.

Όλες οι εισηγήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην τρίτη διαβούλευση ΣΒΑΚ Δήμου Ηρακλείου είναι αναρτημένες στο σύνδεσμο:https://www.youtube.com/watch?v=eMXNOfakJ_U

Περισσότερες πληροφορίες για το ΣΒΑΚ Ηρακλείου στο σύνδεσμο: https://svakheraklion.com/

Παράλληλα στο πλαίσιο της Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας 2021 που ολοκληρώνεται αύριο, Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, τέθηκε ως προτεραιότητα η αύξηση των ήπιων τρόπων μετακίνησης. Το φετινό σύνθημα ήταν «Είμαστε Υγιείς και Ασφαλείς με τη Βιώσιμη Κινητικότητα» και προτάσσει τέσσερα κεντρικά ζητήματα: την ψυχική και σωματική υγεία, την ασφάλεια και την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19.

Διαφήμιση
Διαφήμιση