HomeΚΟΣΜΟΣΛονδίνο-Βερολίνο: Χαιρετίζουν την άρση ταξιδιωτικών περιορισμών σε εμβολιασμένους από τις ΗΠΑ

Λονδίνο-Βερολίνο: Χαιρετίζουν την άρση ταξιδιωτικών περιορισμών σε εμβολιασμένους από τις ΗΠΑ

Μια τέτοια απόφαση αναμενόταν εδώ και πολύ καιρό από τη Βρετανία, μια από τις πλέον πληγείσες χώρες από την πανδημία στην Ευρώπη με περισσότερους από 135.000 νεκρούς αλλά όπου περισσότερο από το 80% των άνω των 16 ετών είναι στο εξής πλήρως εμβολιασμένο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Η Βρετανία και η Γερμανία χαιρέτισαν σήμερα την ανακοίνωση της άρσης των περιορισμών που είχαν επιβάλλει οι ΗΠΑ στους ταξιδιώτες που προέρχονταν από το εξωτερικό, υπό τον όρο να έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

O Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε «ιδιαίτερα ευχαριστημένος» από την άρση των περιορισμών της Ουάσινγκτον.

«Είναι μια φανταστική ώθηση για τις επιχειρήσεις και το εμπόριο, και είναι υπέροχο που οι οικογένειες και ο φίλοι στις δύο πλευρές του ωκεανού μπορούν και πάλι να επανενωθουν», έγραψε ο συντηρητικός ηγέτης σε μήνυμά του στο Twitter.

«Υπέροχο νέο για τους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου προς τις ΗΠΑ», αντέδρασε από την πλευρά της η επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Λιζ Τρας. «Είναι σημαντικό για την οικονομική μας ανάκαμψη, τις οικογένειές μας και τις εμπορικές μας συναλλαγές».

Μια τέτοια απόφαση αναμενόταν εδώ και πολύ καιρό από τη Βρετανία, μια από τις πλέον πληγείσες χώρες από την πανδημία στην Ευρώπη με περισσότερους από 135.000 νεκρούς αλλά όπου περισσότερο από το 80% των άνω των 16 ετών είναι στο εξής πλήρως εμβολιασμένο.

Και το Βερολίνο χαρακτήρισε «υπέροχο νέο», κυρίως για τη γερμανική οικονομία, την ανακοίνωση της άρσης των περιορισμών των ΗΠΑ στους ταξιδιώτες από το εξωτερικό.

«Ένα υπέροχο νέο για τις γερμανικές και τις ευρωπαϊκές επενδύσεις, τις εξαγωγές μας και το σύνολο της υπερατλαντικής σχέσης, δήλωσε ο ‘Ολαφ Σολτς, ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση