HomeHL-9Πάτρα: Ήρεμη η νύχτα στη ΜΕΘ για τον 6χρονο Φώτη – Αύριο θα επιχειρήσουν μείωση της καταστολής

Πάτρα: Ήρεμη η νύχτα στη ΜΕΘ για τον 6χρονο Φώτη – Αύριο θα επιχειρήσουν μείωση της καταστολής

Συγκρατημένα αισιόδοξοι είναι οι γιατροί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κωματώδη κατάσταση μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, το μεσημέρι της Κυριακής ο 6χρονος Φώτης μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, όταν έπεσε πάνω στα προστατευτικά κιγκλιδώματα στην οδό Μαιζώνος ένα όχημα καρτ, από αυτά που συμμετείχαν στο 13ο «Patras International Circuit for Kart» που διοργανώνεται κάθε χρόνο στους δρόμους της πόλης.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέα Ηλιάδη, ο οποίος μίλησε στο protothema.gr ανέφερε πως οι γιατροί διασωλήνωσαν αμέσως τον μικρό Φώτη διότι ήταν σε κωματώδη κατάσταση όταν διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.

Όπως ο ίδιος λέει, αύριο οι γιατροί θα επιχειρήσουν να μειώσουν την καταστολή στην οποία βρίσκεται ο μικρός για να δουν τις πρώτες αντιδράσεις του παιδιού.

Οι γονείς του Φώτη, οι οποίοι έχουν άλλα δύο κοριτσάκια, δεν έχουν φύγει ούτε λεπτό από το πλευρό του παιδιού τους με την αγωνία τους να κορυφώνεται όσο βλέπουν το παιδί τους διασωληνωμένο.

«Το παιδί ήρθε σε κωματώδη κατάσταση και για αυτό το διασωληνώσαμε αμέσως. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι γιατί ακόμα δεν έχει περάσει το πρώτο κρίσιμο εικοσιτετράωρο. Είχαμε μια ήρεμη νύχτα στην εντατική και γενικότερα υπάρχει μια σταθερότητα. Κρατάμε ακόμα χαμηλούς τόνους, σήμερα ο μικρούλης θα παραμείνει διασωληνωμένος σε μηχανικό αερισμό και αύριο θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε την καταστολή για να δούμε κάποιες αντιδράσεις του παιδιου. Οι γονείς είναι συνεχώς στο πλευρό του και έχουν άλλα δύο κοριτσάκια τα οποία αγωνιούν κι αυτά για την κατάσταση της υγείας του αδερφού τους. Όλο το ιατρικό προσωπικό είναι δίπλα τους και εύχομαι τις επόμενες μέρες να έχω καλύτερα νέα για την πορεία της υγείας του παιδιού», λέει στο protothema.gr ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ, Ανδρέας Ηλιάδης.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση