HomeHL-GreeceΕρντογάν: Θα συναντήσω τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη

Ερντογάν: Θα συναντήσω τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη

Προανήγγειλε συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προανήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ και τον Μανώλη Κωστίδη, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, αναχωρώντας από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και ενόψει του ταξιδιού του στη Νέα Υόρκη, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στις ΗΠΑ «θα συναντηθεί και θα συζητήσει με τον κ. Μητσοτάκη».

«Βέβαια υπάρχει η απόφαση των EUMED9, που είναι μια ανεπιθύμητη απόφαση…Θα δούμε πόσο ειλικρινής είναι ο Μητσοτάκης στο ζήτημα αυτό και τι βήματα θα κάνει. Εμείς ως Τουρκία θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα και θα λάβουμε τις απαραίτητες αποφάσεις όταν χρειαστεί», είπε ακόμη ο Τούρκος πρόεδρος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο στις ΗΠΑ.

«Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, εξάλλου τα προγράμματά μας δεν συμπίπτουν», είχε τονίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ πριν από μία εβδομάδα.

«Η πολιτική μας έναντι της Τουρκίας δεν αλλάζει, επιζητούμε καλές σχέσεις, στη βάση του διεθνούς δικαίου και του σεβασμού των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Γνωρίζουν όλοι ότι το δικαίωμά μας στην αυτοάμυνα είναι παντελώς αδιαπραγμάτευτο. Θεωρώ θετικό ότι το 2021 δεν είχε τις εντάσεις του 2020. Μπορούμε να συνεργαστούμε περισσότερο στο προσφυγικό, εκεί εστιάστηκε και η πρόσφατη μεταξύ μας συζήτηση. Εκεί υπάρχει βασική συμφωνία Ευρώπης-Ελλάδας και Τουρκίας», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση