HomeHL-9Η τραγική ιστορία μητέρας ναυαγού που έπινε τα ούρα της για να σώσει τα παιδιά της

Η τραγική ιστορία μητέρας ναυαγού που έπινε τα ούρα της για να σώσει τα παιδιά της

Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν είχε διαλυθεί και η οικογένεια παρασύρθηκε στη θάλασσα για μέρες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια συγκλονιστική ιστορία κάνει τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ: Δύο μικρά παιδιά βρέθηκαν πάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας τους, η οποία είχε σώσει τις ζωές τους, πίνοντας του ούρα της ώστε να μπορεί να τα θηλάσει. Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν είχε διαλυθεί και η οικογένεια παρασύρθηκε στη θάλασσα για μέρες.

Η 40χρονη Mariely Chacón από τη Βενεζουέλα βρισκόταν στο σκάφος στις 3 Σεπτεμβρίου μαζί με τον 6χρονο γιο της και τη 2χρονη κόρη της, τον σύζυγό της και τη νταντά. Είχαν ξεκινήσει για ένα ταξίδι αναψυχής από το Higuerote προς το νησί Tortuga στην Καραϊβική.

Στη διάρκεια του ταξιδιού προς το ακατοίκητο νησί, ένα κύμα χτύπησε το σκάφος και το έσπασε, αναγκάζοντας την ομάδα να περάσει τέσσερις ημέρες στη θάλασσα, όπου περιφερόταν σε μια λέμβο κάτω από τον καυτό ήλιο.

Η απελπισμένη μητέρα αποφάσισε ότι ο μόνος τρόπος για να σώσει τα παιδιά της ήταν πίνοντας τα ίδια της τα ούρα, ώστε να μπορέσει στη συνέχεια να τα θηλάσει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Οι διασώστες τους εντόπισαν τελικά. Τα παιδιά ήταν ζωντανά καθώς και η 25χρονη νταντά τους, Verónica Martinez, η οποία βρέθηκε σε ένα άδεια ψυγείο, προσπαθώντας να σωθεί από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Τα παιδιά βρέθηκαν να κρατούν το άψυχο σώμα της μητέρας τους. Τα δυο τους και η νταντά είχαν υποστεί αφυδάτωση και εγκαύματα.

Πέντε ακόμη άνθρωποι που βρίσκονταν στο σκάφος – ανάμεσά τους και ο πατέρας των παιδιών Remis David Camblor – δεν έχουν βρεθεί, σύμφωνα με το Newsweek.

Η Chacón πέθανε από ανεπάρκεια οργάνων, την οποία προκάλεσε η αφυδάτωση. «Η μητέρα που πέθανε κράτησε ζωντανά τα παιδιά της θηλάζοντάς τα και πίνοντας τα ούρα της», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Εθνικής Θαλάσσιας Αρχής της Βενεζουέλας (INEA). «Πέθανε τρεις ή τέσσερις ώρες πριν από τη διάσωση από αφυδάτωση, καθώς δεν έπινε νερό για τρεις ημέρες».

Η τραγική μητέρα κηδεύτηκε στο Καράκας στις 11 Σεπτεμβρίου.

 

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση