HomeΥΓΕΙΑΠώς να αδυνατίσετε πίνοντας smoothies

Πώς να αδυνατίσετε πίνοντας smoothies

Σταθεροποιούν τις ορμόνες της πείνας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όλοι μας θέλουμε να έχουμε ένα ωραίο σώμα χωρίς να ταλαιπωρούμαστε με εξαντλητικές δίαιτες ή με ατέλειωτες ώρες στο γυμναστήριο. Ακόμα και όσοι δεν έχουν περιττά κιλά, σίγουρα έχουν ζήσει στιγμές στη ζωή τους που θέλησαν να χάσουν λίγο βάρος είτε για να χωρέσουν στο αγαπημένο τους τζιν είτε επειδή μπορεί να έκαναν κάποιες διατροφικές ατασθαλίες για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Όποιος και να είναι ο λόγος που κάποιος θέλει να χάσει κιλά, υπάρχει ένα γευστικό μυστικό που βοηθάει: τα smoothies.

Ενώ μοιάζουν με επιδόρπιο και έχουν και πολύ ευχάριστη γεύση, μπορούν με τα κατάλληλα υλικά να συντελέσουν στην απώλεια βάρους. Πώς; Ας δούμε παρακάτω:

Μειώνουν την επιθυμία μας για junk food

Τα smoothies συγκεντρώνουν φρούτα, λαχανικά και άλλα θρεπτικά συστατικά που χορταίνουν και κάνουν καλό στον οργανισμό μας, με αποτέλεσμα να μειώνουν τις λιγούρες και την επιθυμία μας για ανθυγιεινά προιόντα. Ακόμη κι όσοι δεν αγαπούν πολύ να τρώνε φρούτα, μπορούν να τα καταναλώσουν εύκολα μέσω ενός smoothie και να επωφεληθούν από τις βιταμίνες τους αλλά και από το γευστικό αποτέλεσμα που ενίοτε δεν έχει πολλά να ζηλέψει από ένα παγωτό ή ένα milkshake. Tην επόμενη φορά που θα επιθυμήσετε κάτι γλυκό, λοιπόν, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα smoothie!

Η περιεκτικότητά τους σε νερό και αέρα μάς χορταίνει

Τα smoothies δημιουργούν ένα αίσθημα κορεσμού και μας δίνουν την ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να αντεπεξέλθει στις καθημερινές δραστηριότητες. Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν από μόνα τους πολύ νερό αλλά ο τρόπος που τα «χτυπάμε» στο μπλέντερ, σε συνδυασμό με υγρά στοιχεία, όπως το γάλα -αγελάδας ή φυτικό- βοηθά στην απελευθέρωση ακόμη περισσότερου νερού. Παράλληλα, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών γεμίζει και με αέρα το στομάχι μας. Νερό και αέρας βοηθούν στο αίσθημα του κορεσμού, με αποτέλεσμα να χορταίνουμε πιο εύκολα και να τρώμε λιγότερο, αποφεύγοντας τα τσιμπολογήματα.

Σε συνδυασμό με πρωτεΐνη συντελούν στη μυική ενδυνάμωση

Δεν είναι ανάγκη να τρώμε συνεχώς κρέας για να «χτίσουμε» μυς. Τα κατάλληλα smoothies μπορούν να μας βοηθήσουν. Αν προσθέσουμε πρωτεΐνες μέσα, τότε μας βοηθούν στους μύες. Οι μύες καίνε περισσότερη ενέργεια, ακόμα και όταν δεν ασκούμαστε, όταν καθόμαστε ή κοιμόμαστε, με αποτέλεσμα να χάνουμε βάρος μακροπρόθεσμα.

Οι φυτικές ίνες και οι πρωτεΐνες μάς χορταίνουν

Όσο περισσότερες πρωτεΐνες και φυτικές ίνες έχει το smoothie που θα καταναλώσουμε, τόσο περισσότερες ώρες μπορεί να μας κρατήσει δίχως να αισθανθούμε πείνα και ανάγκη για κάποιο σνακ.

Σταθεροποιούν τις ορμόνες της πείνας

Όταν προσθέτουμε πρωτεΐνες στο smoothie, είτε σε μορφή σκόνης είτε σε υγρό, όπως γάλα αγελάδος ή φυτικό, συντελούμε στη ρύθμιση της ορμόνης της πείνας. Η υψηλή πρόσληψη πρωτεϊνών αυξάνει τα επίπεδα των ορμονών που μειώνουν την πείνα και αυτό οδηγεί στη μείωση των επιπέδων της γκρελίνης, της ορμόνης της πείνας. Έτσι πίνοντας smoothies, πεινάμε λιγότερο και προσλαμβάνουμε ημερησίως και λιγότερες θερμίδες.

olivemagazine.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση