HomeHL-9Εμβόλιο – Τρίτη δόση: Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για υγειονομικούς και άνω των 60

Εμβόλιο – Τρίτη δόση: Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για υγειονομικούς και άνω των 60

Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για την τρίτη δόση στους άνω των 60 ετών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ερχόμενη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα ανακοινώσει τη χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου στους άνω των 60 και στους υγειονομικούς, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους μιλώντας στα Παραπολιτικά FM.

«Η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να εμβολιαστούν όλο και περισσότεροι πολίτες. Το εμβόλιο πρέπει να το κάνει κάποιος για να προστατευτεί ο ίδιος, τα πρόσωπα που αγαπάει και να χτιστεί το τείχος ανοσίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεμιστοκλέους ενώ πρόσθεσε ότι όλες οι διευκρινίσεις θα δοθούν κατά την ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού στο υπουργείο Υγείας από τον ίδιο και την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρίας Θεοδωρίδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει προς το τέλος του μήνα ενώ αναφορικά με το εμβόλιο, η τρίτη δόση των εμβολίων θα είναι με mRNA εμβόλιο για τα άτομα που έχουν λάβει δυο δόσεις mRNA βασικού εμβολιασμού (Pfizer ή Moderna), δυο δόσεις εμβολίου Astra Zeneca ή μια δόση εμβολίου Johnson & Johnson.

ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση