HomeΚΡΗΤΗΔιαδήλωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Διαδήλωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαδήλωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα διοργανώνει για το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη στις 17.00 στα Λιοντάρια η Τ.Ε ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οχτώ χρόνια από τη στυγνή και οργανωμένη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή και ένα χρόνο από την καταδίκη της ως εγκληματικής οργάνωσης, το αντιφασιστικό κίνημα είναι σε επαγρύπνηση.

Παρ’ όλη τη καταδίκη τους, τα μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν ήδη αρχίσει να αποφυλακίζονται και εντωμεταξύ καινούρια και παλιά παρακλάδια των φασιστών, έχουν βγει στην επιφάνεια. Η δολοφονική, αντιεπιστημονική και κατασταλτική στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα της πανδημίας έχει για άλλη μια φορά δώσει πάτημα σε ακροδεξιά και αντιδραστικά κομμάτια της κοινωνίας να βγουν στις πλατείες και να σπείρουν το δηλητήριό τους. Από την άλλη, στελέχη της κυβέρνησης όπως ο Μπογδάνος εκμεταλλεύονται το άνοιγμα των σχολείων για να επιτεθούν στα παιδιά των μεταναστών.

Η ρατσιστική και εθνικιστική πολιτική της κυβέρνησης, η καλλιέργεια μίσους για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ο εθνικισμός απέναντι στους γύρω λαούς, η καταστολή που έχουμε βιώσει με αφορμή την πανδημία, οι ελλείψεις σε γιατρούς, δασκάλους και σχολεία και η ακροδεξιές συνωμοσιολογίες για τον κορονοϊό είναι όλα εκφάνσεις μιας πολιτικής που ως στόχο έχει να μας αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά μας προβλήματα, να μας διασπάσει και να μας αφοπλίσει.
Το έδαφος ήταν στρωμένο από τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων (του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ), που σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση ανέλαβαν το ρόλο του μαντρόσκυλου για την αποτροπή της εισόδου στην Ευρώπη των ρευμάτων των προσφύγων. Την ίδια ώρα ποντάρουν στον πολεμοκάπηλο ανταγωνισμό Ελλάδας-Τουρκίας για τις ΑΟΖ των πολυεθνικών και του κεφαλαίου.

Δεν ξεχνάμε! Ο Παύλος Φύσσας στάθηκε όρθιος, αντιμετωπίζοντας το θάνατο στο πρόσωπο του φασίστα δολοφόνου Ρουπακιά, λειτούργησε ως οδόφραγμα απέναντι στον ανερχόμενο τότε φασισμό. Η αντιφασιστική έκρηξη λαού και νεολαίας που προκάλεσε η δολοφονία του ανέκοψε την πορεία της Χρυσής Αυγής και ανάγκασε την τότε κυβέρνηση της ΝΔ να στείλει στο δικαστήριο την υπόθεση και τελικά πέτυχε την καταδίκη της.

Ξέρουμε ότι το αντιφασιστικό κίνημα έχει χρέος τη διαρκή πάλη ενάντια τόσο στους φασίστες της ΧΑ και άλλων οργανώσεων όσο και ενάντια σε κάθε πολιτική που τους θρέφει. Ο αγώνας αυτός πρέπει να είναι πολυεπίπεδος. Από την πάλη για την καταδίκη της ΧΑ και την οργάνωση αντιφασιστικών εκδηλώσεων μέχρι την αντιφασιστική δράση των εργατικών σωματείων και τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις.

Ο Παύλος, ο Σαχζάτ και όλα τα θύματα του φασισμού και του ρατσισμού θα ζουν πάντα μέσα στους αγώνες μας για να ξεριζώσουμε το ρατσισμό και τον εθνικισμό και να ανοίξουμε το δρόμο για τη φιλία των λαών, την αλληλεγγύη των εργαζομένων ανεξάρτητα από χρώμα, γλώσσα, θρησκεία και εθνικότητα.
Ο Παύλος ζει! Τσακίστε τους ναζί!

Διαφήμιση
Διαφήμιση