HomeHL-SportsSuper League: Τα πρόσωπα της πρεμιέρας

Super League: Τα πρόσωπα της πρεμιέρας

Τα πρόσωπα που σημάδεψαν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος όπως τα είδε η Super League.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναλυτικά:

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος γύρισε μετά από 11 και πλέον χρόνια στη Super League, ο Αλέξις Ρομαό έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης του Ιωνικού, ενώ ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος και ο Νίκος Κοροβέσης έκαναν από ένα… κατοστάρικο.

Η επιστροφή του Κυριάκου και οι συμπτώσεις

Μετά από 4134 ημέρες, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος επέστρεψε στη Super League!

Το τελευταίο του παιχνίδι πριν ξενιτευτεί ήταν στις 19 Μαΐου 2010, ΑΕΚ – Ολυμπιακός, τελευταία αγωνιστική των playoffs τότε.

Μετά από 10 χρόνια στη Γερμανία, ένα στην Κροατία και λίγες εβδομάδες στη Σαουδική Αραβία, ο Κυριάκος επέστρεψε με πρώτο παιχνίδι του εναντίον του Ολυμπιακού.

Μάλιστα το ντεμπούτο του στη Super League το είχε κάνει στις 2 Δεκεμβρίου 2007 στον αγώνα Ατρόμητος – Ολυμπιακός!

Τότε ήταν ο νεότερος παίκτης που αγωνίστηκε με τον Ολυμπιακό σε ηλικία 15 ετών και εννέα μηνών, ρεκόρ που κρατάει.

Ο Ρομαό πήρε το ρεκόρ του Βαμβακούλα

Τρία χρόνια από τότε που έφυγε από τον Ολυμπιακό, ο Αλέξις Ρομαό γύρισε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ιωνικού. Παίζοντας στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης της ομάδας στην Α’ Εθνική/Super League.

Ήταν 37 ετών, 7 μηνών και 25 ημερών, σχεδόν ένα μήνα μεγαλύτερος από το Νίκο Βαμβακούλα. Ο παλιός διεθνής αμυντικός είχε παίξει στις 28 Αυγούστου 1994 για τελευταία φορά με τον Ιωνικό στο Καυτανζόγλειο και ήταν 37 ετών, 6 μηνών και 27 ημερών.

Στη λίστα των μεγαλύτερων σε ηλικία που έχουν παίξει στον Ιωνικό στη μεγάλη κατηγορία ακολουθούν ο Φώτης Στρακόσα, ο Γιάννης Ξανθόπουλος, ο Φερέιρα Κινγκ, ο Νίκος Αναστόπουλος, ο Μίλοε Κλιάεβιτς και όγδοος από την Κυριακή είναι ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι.

100 ματς στη Super League ο Βασιλαντωνόπουλος

Φορώντας τη φανέλα του Ατρομήτου για πρώτη φορά, ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος συμπλήρωσε 100 αγώνες στη Super League.

Ο 29χρονος δεξιός αμυντικός πρωτόπαιξε στις 14 Μαρτίου 2016 με τη φανέλα της ΑΕΚ και ακολούθησαν δανεισμοί στη Βέροια και τη Λαμία.

Έχει 17 αγώνες με την ΑΕΚ, 28 με τη Βέροια, 54 με τη Λαμία και ένα με τον Ατρόμητο. Έχει ακόμα 67 αγώνες στη Β’ κατηγορία, 7 στην Γ’ και 11 στην Α’ Πολωνίας.

Με 100 στον ΟΦΗ ο Κοροβέσης

Τους 100 επίσημους αγώνες με τη φανέλα του ΟΦΗ έφτασε ο Νίκος Κοροβέσης, στο ξεκίνημα της τέταρτης σεζόν του στην ομάδα της Κρήτης.

Ο 30χρονος Χαλκιδαίος, κάποτε εξτρέμ και τώρα πλάγιος μπακ, έχει 88 αγώνες στη Super League, δύο αγώνες διαβάθμισης, αυτούς με τον Πλατανιά, εννέα στο Κύπελλο και ένα ευρωπαϊκό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση