HomeΕΛΛΑΔΑΜ. Βαρβιτσιώτης για Δ. Βαλκάνια: Η φωνή της Ελλάδας ακούγεται στη γειτονιά μας

Μ. Βαρβιτσιώτης για Δ. Βαλκάνια: Η φωνή της Ελλάδας ακούγεται στη γειτονιά μας

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real», αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η Ελλάδα απέδειξε ότι έχει ρόλο να παίξει στην ευρωπαϊκή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Σημείωσε ότι «η φωνή της Ελλάδας ακούγεται στη γειτονιά μας», με αφορμή την ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη και την ανταπόκριση που υπήρξε από τους υπουργούς Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Δυτικών Βαλκανίων να συμμετάσχουν έπειτα από πρόσκληση της ελληνικής πλευράς στον Διάλογο για το Μέλλον της Ευρώπης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real», αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Υπογράμμισε ότι μια επιστροφή της Τουρκίας στη λογική του 2020 δεν ταιριάζει στο σημερινό περιβάλλον ασφάλειας, ειδικά λόγω των κινδύνων που προκύπτουν από τον Αφγανιστάν, και ότι θα ήταν στρατηγικό λάθος να μεταφέρει την προσοχή στο Αιγαίο, προσθέτοντας ωστόσο ότι η χώρα μας είναι έτοιμη να απαντήσει σε οποιεσδήποτε προκλητικές ή μονομερείς ενέργειες γίνουν από την άλλη πλευρά.

Ερωτηθείς για τη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, τόνισε ότι σήμερα οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο συνεργασίας και ότι η υπογραφή της ανταποκρίνεται σε αυτό το πλαίσιο, κατοχυρώνοντας μια μακρά περίοδο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, παρά κάθε χρόνο να βρίσκονται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης.

capital.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση