HomePost ItΗγουμενίδης: «Πληροί όλους τους νόμιμους όρους η υιοθεσία ζώου του κ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου;»

Ηγουμενίδης: «Πληροί όλους τους νόμιμους όρους η υιοθεσία ζώου του κ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου;»

Τι ανέφερε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρέμβαση στο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο Νίκος Ηγουμενίδης χαρακτήρισε «αντι-φιλοζωικό» το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, ενώ άσκησε σκληρή κριτική στην επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος από τον κ. Μητσοτάκη και το επιτελείο του:

«Προσπάθησαν να μας αποδείξουν ή να μας παρουσιάσουν ότι έχουμε έναν Πρωθυπουργό φιλόζωο που αγαπάει τα κατοικίδια, κατ’ επέκταση και η Κυβέρνηση είναι φιλόζωη που αγαπάει τα κατοικίδια ζώα. Η όλη ιστορία έφτασε μέχρι και στην υιοθεσία ζώου που είναι κάτοικος του Μαξίμου», ανέφερε ο βουλευτής, ρωτώντας ευθέως αν η υιοθεσία που πραγματοποίησε ο κ. Μητσοτάκης πληροί όλους τους όρους που επιβάλλονται.

«Διερωτάται ο Υπουργός κ. Λιβάνιος που μίλησε νωρίτερα: Πόσες υιοθεσίες είναι νόμιμες; Και διερωτώμαι εγώ: Στη συγκεκριμένη υιοθεσία που έκανε ο κ. Μητσοτάκης, η φιλοζωική οργάνωση από την οποία πήρε το ζώο είχε τη σχέση που επιβάλλεται με τον δήμο της περιοχής; Είχε νόμιμη άδεια κυνοκομείου για να μπορέσει να δώσει ζώα για υιοθεσία; Μήπως, δηλαδή, ακόμα και αυτή η υιοθεσία, που εξυπηρετεί επικοινωνιακούς σκοπούς, κινείται στα όρια της νομιμότητας;».

Ο Νίκος Ηγουμενίδης ανέφερε ότι όχι τυχαία οι φιλοζωικές οργανώσεις κατακρίνουν και χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο ως «αντι-φιλοζωικό» και μιλούν  για «ένα νομοσχέδιο χειρότερο από το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο και τίποτα περισσότερο». Ο ίδιος ειδική έμφαση έδωσε στην κραυγαλέα απουσία πόρων για την χρηματοδότηση της προστασίας των ζώων συντροφιάς αλλά και στην αδιαφορία της Κυβέρνησης για τη στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών.

«Η κτηνιατρική υπηρεσία της Κρήτης και η Περιφέρεια της Κρήτης έχουν εγκρίνει την πρόσληψη πέντε επιπλέον ανθρώπων. Γιατί δεν έχουν προσληφθεί αυτοί οι άνθρωποι ακόμα; Γιατί δεν έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών η πρόσληψη πέντε μόνιμων κτηνιάτρων;», σημείωσε ο βουλευτής.

Ειδικά για το ζήτημα της στείρωσης ο βουλευτής σημείωσε: «Λείπει κατά τη γνώμη μου από όλη τη συζήτηση η τοποθέτηση των ειδικών. Δεν μπορεί να λήξει έτσι το θέμα. Και δεύτερον, να κάνω μια απλή ερώτηση. Αυτό το 150άρι ευρώ πώς ορίστηκε; Μήπως τη μία αθλιότητα, αυτή του να εξαγοράσετε με το χαρτζιλίκι των 150 ευρώ τον εμβολιασμό των νέων, επιδιώκετε να την πάρετε πίσω οικονομικά βάζοντας 150 ευρώ για τον έλεγχο των ζώων;».

Κλείνοντας την παρέμβαση του ο Νίκος Ηγουμενίδης σημείωσε ότι «η φροντίδα και η αγάπη στα ζώα συντροφιάς απαιτεί ρήξεις, απαιτεί ριζικές τομές σε όλα τα επίμαχα θέματα, όπως η στείρωση, η σήμανση, η υιοθεσία, η γενναία χρηματοδότηση και η στελέχωση των κρίσιμων πυλώνων. Λυπάμαι γιατί το νομοσχέδιο σας, όχι απλά δεν επιλύει, ίσα ίσα -κατά τη γνώμη μου- δημιουργεί και νέα προβλήματα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση