HomeΚΡΗΤΗΠλούσιες δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Πλούσιες δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Στο δήμο Μινώα Πεδιάδος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας συμμετέχει ενεργά στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021» με δράσεις που διοργανώνει από την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου μέχρι την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου. Το φετινό θέμα της Εβδομάδας Κινητικότητας είναι «Είμαστε Υγιείς και Ασφαλείς με τη Βιώσιμη Κινητικότητα» και σχετίζεται με τους τρόπους μετακίνησης με μέσα φιλικά στο περιβάλλον προάγοντας την υγεία.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» αποτελεί έναν τους σημαντικότερους θεσμούς σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο, με στόχο την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και την ευαισθητοποίηση  των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων για την μετακίνησή τους. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Μινώα – ο οποίος θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στον εν λόγω ευρωπαϊκό θεσμό – θα υλοποιήσει σε συνεργασία με το ΔΟΠΑΠ, σχολικές μονάδες του Δήμου, αθλητικούς και γυμναστικούς συλλόγους – μια σειρά από δράσεις σχετικές με τη βιώσιμη κινητικότητα, την οδική ασφάλεια και την προαγωγή της υγείας των πολιτών, με το αναλυτικό πρόγραμμα αυτών να έχει ως εξής:

«Ζωγραφίζοντας μια πόλη χωρίς αυτοκίνητα»

>> Πέμπτη 16/09 – Τετάρτη 22/09

Στο πλαίσιο της δράσης, μαθητές των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Μινώα Πεδιάδας αποτυπώνουν με ζωγραφιές για το πως φαντάζονται την πόλη τους χωρίς αυτοκίνητα, προτείνοντας παράλληλα εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης! Οι ζωγραφιές των μικρών μαθητών θα φιλοξενηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου και στα κοινωνικά δίκτυα αυτού!

Χρωματισμός διαβάσεων πεζών

>> Πέμπτη 16/09 – Τετάρτη 22/09

Στο πλαίσιο της δράσης, ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας φρεσκάρει τις διαγραμμίσεις στις διαβάσεις με στόχο την ενίσχυση του σεβασμού των οδηγών προς τους πεζούς.

Βιβλιοδράση για την κυκλοφοριακή αγωγή

>> Δευτέρα 20/09, ώρα 17:30 | Σακορράφειος Δημοτική Βιβλιοθήκη, Καστέλλι.

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2021, ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας και ο Δ.Ο.Π.Α.Π. διοργανώνουν, τη Δευτέρα 20/09 και ώρα 17:30, στη Σακορράφειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστελλίου, μια μοναδική βιβλιοδράση για παιδιά, όπου οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν πώς να κυκλοφορούν με ασφάλεια και να δημιουργήσουν κατασκευές και χειροτεχνίες σχετικές με τα μέσα μετακίνησης!

Ημερίδα με θέμα: «ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: Την γνωρίζω; Την εφαρμόζω;»

>> Τρίτη 21/09, ώρα 17:00 | Αμφιθέατρο 1ου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Αρκαλοχωρίου.

Ομιλητές:

  • Γιάννης Λιονάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου ΕΣΥΠΡΟΤΑ.
  • Mαρία Σίτη, Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός, Συγκοινωνιολόγος, MSc. Πολεοδόμος – Ερευνήτρια Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας ΕΜΠ.

Παράλληλη εκδήλωση: Παρουσίαση των καινοτόμων δράσεων του ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου «Πρότυπος Αυτόνομος Σταθμός Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων με χρήση Α.Π.Ε.» και  «Αυτόνομος Σταθμός Α’ Βοηθειών με Ενσωματωμένο Φωτοβολταϊκό Σύστημα».

  • Εμμανουήλ Καγιαμπάκης, Διευθυντής 1ου ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου.

Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο – Παίζω & Αθλούμαι με ασφάλεια!

>> Τετάρτη 22/09, ώρα 09.00 – 11.00 & 17:00-19.30 | Αρκαλοχώρι – Οδός Ελευθερίου Βενιζέλου & Καστέλλι – Πλατεία Μεϊντάνι και οδός Δασκαλογιάννη

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο, ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας «πεζοδρομεί» κεντρικούς δρόμους στο Αρκαλοχώρι και στο Καστέλλι και διοργανώνει, σε συνεργασία με το Δ.Ο.Π.Α.Π., αθλητικούς και γυμναστικούς συλλόγους του Δήμου και σχολεία, δραστηριότητες άθλησης, σωματικής άσκησης και ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους!

(Α) Αρκαλοχώρι / Οδός Ελευθερίου Βενιζέλου:

  • 09.00-11.00, Ποδηλατάδα & και ζωγραφική στο δρόμο από μικρούς μαθητές.
  • 17:00-19.00: Αγώνες στίβου, σκυταλοδρομίας και τένις από το Σύλλογο ΑΘΛΗ.Σ.Υ.

(Β) Καστέλλι / Πλατεία Μεϊντάνι – οδός Δασκαλογιάννη:

  • 17:30-19.30: Μαθαίνουμε για την ποδηλατική από τον δεξιοτέχνη του αθλήματος, Γρηγόρη Παπακανδεράκη, καθηγητή φυσικής αγωγής και χορεύουμε Zumba με τη Ευαγγελία Τέκου, Zumba Instructor.
Διαφήμιση
Διαφήμιση