HomeHL-9TAIΠΕΔ: Κληρώνει την Παρασκευή για το λιμάνι του Ηρακλείου

TAIΠΕΔ: Κληρώνει την Παρασκευή για το λιμάνι του Ηρακλείου

Εκκίνηση της διαγνωστικής διαδικασίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου εκκινείται η διαγωνιστική διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ για τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ Α.Ε.), με την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Ο διαγωνισμός προβλέπει την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού τουλάχιστον 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: α) τη φάση υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος και προεπιλογής των υποψηφίων και β) τη φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών και ανάδειξης του πλειοδότη.

Να σημειωθεί ότι αρχικώς η πρώτη φάση του διαγωνισμού είχε οριστεί για τις 30 Ιουλίου, ωστόσο πήρε παράταση.

Η υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος μαζί με την προεπιλογή των σχημάτων εκτιμάται ότι θα διαρκέσει ένα μήνα περίπου και εν συνεχεία να ακολουθήσει η φάση της υποβολής δεσμευτικών προσφορών και η ανάδειξη του πλειοδότη.

Πολλά είναι τα ονόματα που έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα ότι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό. Μεταξύ αυτών ο Όμιλος Γκριμάλντι μέσω της  Minoan Lines, ο Όμιλος Attica Group, αλλά και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η οποία κατασκευάζει το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης και αποτελεί και έναν από τους ισχυρούς διεκδικητές για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ).

Ποιοι θα είναι οι τελικοί διεκδικητές του λιμανιού μένει, να φανεί μέσα στα επόμενες ώρες.

Να σημειωθεί ότι ο «Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε.» έχει σήμερα το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένος Ηρακλείου μέχρι τον Ιανουάριο του 2063. Έχει επίσης διαχειριστικές αρμοδιότητες των:

α) του παλαιού Ενετικού λιμένα,

β) του λιμένα Λινοπεραμάτων και

γ) των τριών αλιευτικών καταφυγίων: Λούτρα, Κερατόκαμπος και Άρβη.

Οι κύριες δραστηριότητες της ΟΛΗ Α.Ε. περιλαμβάνουν υπηρεσίες ελλιμενισμού πλοίων, φορτοεκφόρτωσης ξηρού χύδην φορτίου και γενικών συμβατικών φορτίων, δραστηριότητες κρουαζιέρας καθώς και παράκτιες μεταφορές επιβατών.

Capital.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση