HomeHL-GreeceΕπίθεση με βιτριόλι: Έτσι επιλέχθηκαν οι ένορκοι στη δίκη

Επίθεση με βιτριόλι: Έτσι επιλέχθηκαν οι ένορκοι στη δίκη

Γιατί είναι όλοι άνδρες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Δεχόταν αρκετές εισηγήσεις από τους γιατρούς της και το συγγενικό περιβάλλον της για να μην παραστεί στη δίκη» δήλωσε ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας της πολύκροτης δίκης για την επίθεση με βιτριόλι.

Σύμφωνα με τον Νίκο Αλεξανδρή, το θύμα της επίθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο «εμφάνισε νέα ιατρικά προβλήματα, λόγω της πίεσης και του άγχους».

Όπως είπε, ήταν η πρώτη φορά που βγήκε από το σπίτι της και ήρθε σε επαφή με τόσο κόσμο και χαρακτήρισε «ασέβεια» της κατηγορούμενης να μην εμφανιστεί στο δικαστήριο.

Στη συνέχεια, ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, αναφέρθηκε στους λόγους που οι ένορκοι στη δίκη είναι μόνο άνδρες. Ο κ. Αλεξανδρής εξήγησε πως η διαδικασία γίνεται με κλήρωση. «Ήταν θέμα τύχης. Αλλά η υπεράσπιση έχει το δικαίωμα να εξαιρέσει τρεις ενόρκους και επέλεξε να εξαιρέσει τις γυναίκες που κληρώθηκαν».

Εκτιμάται, ότι η υπεράσπιση προχώρησε σε αυτή την κίνηση, καθώς οι άνδρες θα παραμείνουν πιο αποστασιοποιημένοι, συγκριτικά με τις γυναίκες, που πιθανώς, εμπλακούν συναισθηματικά, βλέποντας την Ιωάννα Παλιοσπύρου και ακούγοντας από την ίδια όσα έζησε.

Στις 30 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη

Στις 30 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι, μετά από πρόταση του εισαγγελέα έδρας, Χαράλαμπου Μαστραντωνάκη. Το δικαστήριο, αφού ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα η παθούσα για να δηλώσει τα στοιχεία της, διέκοψε τη δίκη αποδεχόμενο την εισαγγελική πρόταση.

Ο κ. Μαστραντωνάκης ζήτησε να διακοπεί η διαδικασία ώστε να γίνει αναδιάταξη της σειράς των μαρτύρων και πριν απ’ όλους να εξεταστεί το θύμα, το οποίο στον κατάλογο ήταν πέμπτο στη σειρά.

«Η υπόθεση αυτή λογικά θα διαρκέσει για να αποδειχθεί η αλήθεια που πρέπει από αυτήν τη διαδικασία να λάμψει. Να προτάξουμε σήμερα τις υπόλοιπες υποθέσεις ώστε το επόμενο διάστημα να μην έχουμε κάτι να μας εμποδίζει και να ασχοληθούμε με αυτήν την υπόθεση», είπε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Κατά την έξοδό της από το δικαστήριο η Ιωάννα Παλιοσπύρου, αναφερόμενη στην απουσία της κατηγορούμενης, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Η κατηγρούμενη προσπάθησε να με σκοτώσει. Για μια ακόμη φορά απέδειξε πόσο ψυχρή και δειλή είναι».

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναγνώστηκαν τα ονόματα και των 34 μαρτύρων κατηγορίας, ενώ η πολιτική αγωγή πρότεινε ακόμη πέντε μάρτυρες, κυρίως επιστήμονες. Η υπεράσπιση ανέφερε ότι σκοπεύει σε μεταγενέστερο στάδιο να προσκομίσει κι αυτή τον κατάλογο των μαρτύρων της.

Στη σύνθεση κληρώθηκαν τέσσερις άνδρες ως λαϊκοί δικαστές και δύο γυναίκες προκειμένου να παρίστανται στη διαδικασία ως αναπληρωματικοί λαϊκοι δικαστές.

Στην αίθουσα τηρούνται αυστηρά τα μέτρα για τον κορωνοϊό. Για τους δημοσιογράφους αποφασίστηκε να παρίστανται ανά τέσσερις και εκ περιτροπής.

Eleftherostypos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση