HomeΕΛΛΑΔΑΚορωνοϊός – ΑΕΙ: Προσλήψεις για τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού των φοιτητών

Κορωνοϊός – ΑΕΙ: Προσλήψεις για τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού των φοιτητών

Απαραίτητος ο έλεγχος για την αποφυγή διασποράς του ιού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κορωνοϊός – ΑΕΙ: Προσλήψεις για τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού των φοιτητών
Με προσλήψεις προσωπικού στα Πανεπιστήμια που θα ελέγχουν την είσοδο για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα ξεκινήσει η δια ζώσης λειτουργία των Πανεπιστημίων.

Σε σημερινή ανάρτησή της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δηλώνει ότι είναι πολύ ενθαρρυντικά τα ποσοστά εμβολιασμού στα ΑΕΙ με το 73% των εγεγραμμένων φοιτητών να έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση ή έχουν νοσήσει, το 87% του προσωπικού έχει εμβολιαστεί και το 91% των μελών ΔΕΠ .

Με τροπολογία που κατατέθηκε χθες προς ψήφιση στη Βουλή θεσμοθετείται η δημιουργία και λειτουργία πλατφόρμας η οποία θα είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης .

Με την ίδια τροπολογία θεσπίζεται η δυνατότητα ηλεκτρονικού ελέγχου της συνδρομής των νόμιμων προϋποθέσεων για τη φυσική παρουσία σε εκπαιδευτική δομή, ανεξαρτήτως τύπου και βαθμίδας, δημόσιας και ιδιωτικής, στο πλαίσιο εφαρμογής μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Με την ρύθμιση, που αφορά στην αντιμετώπιση των αναγκών ως προς την τήρηση των έκτακτων μέτρων κατά της διασποράς του ιού στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) αντιμετωπίζεται το ζήτημα της διασφάλισης της τήρησης των έκτακτων αυτών μέτρων, μέσα και από την πρόσληψη προσωπικού με αρμοδιότητα να ελέγχει την εψαρμογή τους. Δίνεται επίσης η δυνατότητα για έκτακτη επιχορήγηση, από τον τακτικό προϋπολογισμό προς κάθε ΑΕΙ για την κάλυψη της δαπάνης αυτής.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση