HomeHL-9Από το Ηράκλειο στο… Λασίθι οι γιατροί για την κάλυψη εφημεριών

Από το Ηράκλειο στο… Λασίθι οι γιατροί για την κάλυψη εφημεριών

Εξαιτίας των αναστολών των ανεμβολίαστων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πάνω από το 95% των νοσοκομειακών γιατρών έχει εμβολιαστεί ωστόσο παραμένει ένα 5% το οποίο είναι ανεμβολίαστο με αποτέλεσμα να δημιουργεί κάποια προβλήματα στις κάλυψη των θέσεών τους.

Από τα τέλη του Αυγούστου υπήρξε μία έντονη δραστηριότητα στην 7η ΔΥΠΕ Κρήτης προκειμένου να σχεδιαστεί ο τρόπος ο οποίος θα καλυφθούν αυτές οι θέσεις μετά το μέτρο της κυβέρνησης να απομακρυνθούν όλοι οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Οι υγειονομικοί απομακρύνθηκαν και οι θέσεις καλύπτονται κυρίως με μετακινήσεις προσωπικού αλλά και με προσλήψεις που έγιναν τους προηγούμενους μήνες.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ότι για να καλυφθούν οι θέσεις στο Λασίθι και συγκεκριμένα στον Άγιο Νικόλαο μετακινήθηκαν γιατροί από το Ηράκλειο.

Όπως έγινε γνωστό από την διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένας Μπορμπουδάκη, «στο Λασίθι και συγκεκριμένα στον Άγιο Νικόλαο που υπήρξαν οι αναστολές των γιατρών καλύπτονται με γιατρούς από τη Νεάπολη, το ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο».

Την ίδια ώρα, για το νοσοκομείο Νεάπολης που προ ημερών βγήκε ανακοινωση ότι υπάρχουν μαζικές παραιτήσεις γιατρών υπήρξε εξέλιξη που θέλει να μην παραιτούνται τελικά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση