HomeΚΡΗΤΗΟι νέοι αντιδήμαρχοι στον Άγιο Νικόλαο

Οι νέοι αντιδήμαρχοι στον Άγιο Νικόλαο

Οι αλλαγές στον σχεδιασμό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε «μίνι» ανασχηματισμό προχώρησε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός την ώρα που ολοκλήρωσε το πρώτο μισό της δημοτικής περιόδου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ολοκληρώνεται το πρώτο μισό της παρούσας δημοτικής περιόδου .

Μόλις πριν 3 μήνες , στο απολογισμού του Δημάρχου-Δημοτ. Αρχής , δόθηκαν στην δημοσιότητα τα έργα και οι δράσεις που εξελίσσονται στον δήμο μετά από πολύ και σοβαρό έργο που υλοποιούμε . 31 εκατ. € συμβασιοποιημένα έργα !!! 15 εκ. € προς συμβασιοποίηση στους αμέσως επόμενους μήνες !!! 6 εκ. Αναμενόμενες εγκρίσεις χρηματοδοτήσεων που θα πρέπει να συμβασιοποιηθούν επίσης άμεσα !!! Φυσικά υπάρχουν και άλλα έργα και δράσεις σε εξέλιξη , όπως το έργο πνοής του υδρευτικού δικτύου από τον Αποσελέμη ύψους 25 εκ. € , και τα ανακοινωθέντα από τον Περιφερειάρχη 15 εκ. των αστικών αναπλάσεων.

Παράλληλα θα εξελιχθούν οι και οι προτάσεις χρηματοδότησης που έχουν υποβληθεί στο πρόγραμμα ‘’Αντ. Τρίτση’’ που θα προσπορίσουν και άλλα έσοδα στον Δήμο.

Το έργο αυτό δεν έγινε έτσι απλά και μόνο από τον Δήμαρχο.

Η προσπάθεια είναι συλλογική. Όλη η δημοτική ομάδα και κυρίως ο εκτελεστικός της βραχίονας που είναι οι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι των νομικών προσώπων του Δήμου δουλεύουμε συντονισμένα.

Φυσικά όλα αυτά πραγματοποιούνται με την στήριξη όλων των υπηρεσιών του Δήμου . Παρ’ όλη την εξελισσόμενη – συνεχώς δυστυχώς – αποστελέχωση, υπερβάλοντας τον εαυτό τους εργάζονται για το καλό του Δημότη.

Ο πολύ μεγάλος όγκος του προς υλοποίηση έργου με υποχρεώνει να ενισχύσω το εκτελεστικό σχήμα και να το διευρύνω για να μπορούμε να συντονίζουμε καλύτερα τις δράσεις και τα έργα. Ο βασικός πυρήνας όμως που έχει σηκώσει όλο το βάρος μέχρι σήμερα και έχει αντιληφθεί τον τρόπο δράσης και λειτουργίας των δημόσιων διαδικασιών, θα παραμείνει ως έχει, για να μην υπάρξει απώλεια χρόνου από την ενημέρωση και προσαρμογή των νέων συνεργατών.

Οι αλλαγές στον σχεδιασμό είναι οι παρακάτω :

–           Ο Αντιδήμαρχος Νεάπολης, ως χωρικός αντιδήμαρχος, επειδή συνυπάρχει με τους θεματικούς αντιδημάρχους και δημιουργούνται ζητήματα αλληλοκαλύψεων αρμοδιοτήτων που δεν αποδίδουν, θα καταργηθεί. Εξ άλλου το τοπικό συμβούλιο και ο πρόεδρός του κάλυπταν και καλύπτουν πλήρως την εκπροσώπηση της ιστορικής πρωτεύουσας του Δήμου.

–           Η ύπαρξη ενός μόνο πολιτιστικού οργανισμού ουσιαστικά δεν δημιουργεί ανάγκη αντιδημάρχου πολιτισμού, αφού δεν υπάρχει ανάγκη συντονισμού . Ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ θα καλύπτει όλον τον πολιτιστικό τομέα .

–           Λόγω των προβλημάτων από την Covid-19 που θα συνεχίσουν για αρκετό διάστημα ακόμα, ο εντεταλμένος Σύμβουλος Υγείας θα αναβαθμιστεί σε αντιδήμαρχο.

–           Θα ενισχυθεί ‘’πολιτικά’’ η διαχείριση του δημόσιου χώρου και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας .

–           Επειδή η υλοποίηση μεγάλων έργων προχωρά , ο τεχνικός τομέας θα πρέπει ενισχυθεί με τον ορισμό ενός ακόμα πολιτικού προσώπου, πλην εμού.

–           Τέλος η προώθηση των προγραμματικών συμβάσεων με τα πανεπιστήμια δημιουργεί την ανάγκη να υπάρξει εντεταλμένου συμβούλου Παιδείας .

Με το παραπάνω σκεπτικό καθήκοντα αντιδημάρχων ανατίθενται ως εξής (με την αλφαβητική σειρά των ονομάτων τους) :

  1. Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης : Αλεξάκης Χαρίλαος
  2. Αντιδήμαρχος καθαριότητας και Πρασίνου : Βάρδας Γιώργος
  3. Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας : Καστελιανάκης Κωστής
  4. Αντιδήμαρχος διαχείρισης δημόσιου χώρου και ακίνητης περιουσίας του Δήμου :

Λεμπίδης Εμμανουήλ.

  1. Αντιδήμαρχος Έργων και Μελετών : Μαρίνος Γιάννης
  2. Αντιδήμαρχος Υγείας, Δημοσίων Σχέσεων και Δημοσιότητας: Φανουράκη Ευαγγελία
  3. Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών και Κοινωνικής Πολιτικής:

Χαριτάκης Θωμάς

  1. Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας : Μαυρής Αντώνης
Διαφήμιση
Διαφήμιση