HomeHL-TOPΣτα… κάγκελα εργαζόμενοι και επιχειρηματίες εστίασης και τουρισμού στο Ηράκλειο

Στα… κάγκελα εργαζόμενοι και επιχειρηματίες εστίασης και τουρισμού στο Ηράκλειο

Αύριο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα… κάγκελα βρίσκονται οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι στον κλάδο της εστίασης και του τουρισμού εξαιτίας των έκτακτων μέτρων κατά του κορωνοϊού που ισχύουν στο Ηράκλειο.

Επιχειρηματίες και εργαζόμενοι ενώνουν τις… δυνάμεις τους και πραγματοποιούν κινητοποιήσεις προκειμένου να αντιδράσουν σε όλα αυτά που βιώνουν το τελευταίο διάστημα.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης είχαν δώσει… τελεσίγραφο στην κυβέρνηση λέγοντας πως αν δεν αρθεί η απόφαση της παράτασης των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό στο Ηράκλειο θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

«Δεν γίνεται να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Αν μέχρι την Τρίτη, δεν γίνει άρση του μέτρου την Τετάρτη όλος ο κλάδος θα προβεί σε διαμαρτυρίες μαζί με όλα τα συναφή επαγγέλματα», δήλωσε την περασμένη Παρασκευή στο cretapost, η πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης ν. Ηρακλείου, Μαρία Αντωνακάκη.

Τα μέτρα παραμένουν με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι να κάνουν πράξη τα όσα ανέφεραν.

Αύριο στις 12 το μεσημέρι θα ενώσουν τις… δυνάμεις τους και θα διαμαρτυρηθούν έξω από την Περιφέρεια Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας.

Στο πλευρό τους και το… Εργατικό Κέντρο

Στο… πλευρό του αγώνα τους τάσσεται και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καθώς εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου συμπαραστέκεται στον δύσκολο αγώνα επιβίωσης, που συνεχίζουν να δίνουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο της εστίασης. Ένας αγώνας δίχως τέλος, με τα μέτρα που επιβάλλει τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση να δυσκολεύουν ολοένα και περισσότερο τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό των εργαζομένων στον κλάδο.

Το ΕΚΗ είναι δίπλα στους εργαζόμενους και συμμετέχει ενεργά στην διαμαρτυρία, που συνδιοργανώνουν αύριο Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα στις 12 το μεσημέρι το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού Ν. Ηρακλείου, το Σωματείο Μαγείρων Βοηθών κτλ Προσωπικού Κουζίνας ν. Ηρακλείου και Αν Κρήτης, ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Επισιτισμού & Διασκέδασης ν. Ηρακλείου,   ο Σύνδεσμος Εργαζομένων Αναπαραγωγής Μουσικής και η ΟΕΒΕΝΗ.

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας, κάτω από το κτήριο της Περιφέρειας Κρήτης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση