HomeHL-9Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός Χανιώτη – “Νόμιζα ότι θα πεθάνω, μου είχε κοπεί η αναπνοή”

Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός Χανιώτη – “Νόμιζα ότι θα πεθάνω, μου είχε κοπεί η αναπνοή”

Παραμένει σοβαρά καταβεβλημένος σε ότι αφορά την αναπνευστική του επάρκεια σχεδόν 50 ημέρες μετά την διάγνωση του με covid

Διαφήμιση
Διαφήμιση

O Μάνθος ένας 65χρονος Χανιώτης, παραμένει σοβαρά καταβεβλημένος σε ότι αφορά την αναπνευστική του επάρκεια σχεδόν 50 ημέρες μετά την διάγνωση του με covid , αλλά πάνω από όλα ζωντανός. Για αυτό και η δική του συμβουλή προς όλους είναι « παιδιά εμβολιαστείτε και είμαι πολύ κατηγορηματικός σε αυτό».

Ζώντας εκτός του αστικού ιστού των Χανίων ο συνομιλητής μας εξηγεί πως «γενικά στην επαρχία δεν το είχαν πάρει πολύ σοβαρά το θέμα του covid. Λόγω της εργασίας μου σε χώρο όπου υπάρχει πολύς κόσμος φορούσα μάσκα, πρόσεχα, αλλά φεύγοντας από τη δουλειά – αν δεν πολυκυκλοφορούσα – μάσκα δεν φορούσα παρά μόνο σε κλειστό χώρο. Δεν είχα καμία αμφιβολία ως προς το να κάνω ή όχι εμβόλιο, φυσικά είμαι υπέρ του εμβολιασμού και τη δεύτερη δόση την έκανα στα τέλη του Μαίου».

Δύο μήνες μετά στις 26-27 Ιουλίου ο 65χρονος άρχισε να παρουσιάζει υψηλό πυρετό (38,5) και για 2-3 ημέρες δυσφορία στην αναπνοή. «Θεώρησα ότι είχα κρυώσει από το air condition στη δουλειά. Την τρίτη ημέρα πήγα στο Κέντρο Υγείας Βάμου έκανα ένα self test που βγήκε αρνητικό και μου ζήτησαν να πάω και την επόμενη ημέρα που θα έκλεινε ο κύκλος του τριημέρου. Τότε έκαν rapid test που βγήκε θετικό και μετά μοριακό που ήταν πάλι θετικό.

Ο ΕΟΔΥ μου έδωσε εντολή για 10 ημέρες απομόνωσης και 14ημέρες απομόνωση και για τους υπερήλικες γονείς μου που ήταν μαζί μου για διακοπές. Την τρίτη ημέρα μου έδωσαν παραπεμπτικό να νοσηλευτώ στο Νοσοκομείο Χανίων. Εκεί στο Νοσοκομείο – και θεωρώ ότι πολύ καλά έκαναν οι γιατροί έχοντας να διαχειριστούν πολλά περιστατικά covid και την έξαρση των ημερών εκείνων – δεν θεώρησαν ότι θα έπρεπε να νοσηλευτώ καθώς δεν ήμουν σε τόσο σοβαρή κατάσταση. Είχα μια δυσφορία και πυρετό μέχρι 38,5 αλλά σε φθίνουσα πορεία. Απομονώθηκα λοιπόν για 10 ημέρες, τις 2 -3 ημέρες με πυρετό τις υπόλοιπες χωρίς . Έτσι πέρασα την καραντίνα ελαφριά…»

Στη συνέχεια ο συνομιλητής μας επέστρεψε στην εργασία του αλλά ένα 10ημερο μετά άρχισαν οι μικροί πόνοι στην κοιλιακή και στη θωρακική χώρα. « Επειδή πριν από τρία χρόνια είχα περάσει πνευμονική εμβολή και ήμουν υποψιασμένος καθώς είναι πολύ ύπουλη πήγα 2-3 φορές στο Κ.Υ. Βάμου και ενημέρωσα τους γιατρούς για αυτό. Εκείνοι δεν το σπουδαιλόγησαν – δεν τους κακίζω – γιατί η αλήθεια είναι πως η πνευμονική εμβολή είναι δύσκολα εντοπίσημη και μοιάζει με άλλες περιπτώσεις, μου είπαν ότι το πιθανότερο είναι να πρόκειται για νευραλγία και έτσι ησύχασα. Περνώντας οι μέρες άρχισαν αυτοί οι πόνοι,οι σφάχτες να αυξάνονται και από δική μου απρονοησία δεν πήγα να το δω. Διαβάζοντας τη διεθνή βιβλιογραφία είδα πως η πνευμονική εμβολή μπορεί να είναι από τις συνέπειες του covid ακόμα και 30 ημέρες μετά το τέλος της ασθένειας και εκεί άρχισα να υποψιάζομαι τι συμβαίνει.

Στα τέλη Αυγούστου οι πόνοι ένα βράδυ Σαββάτου ήταν αβάσταχτοι στο Κ.Υ. Βάμου που πήγα μια νοσοκόμα με παρότρυνε να φύγω για τα Χανιά. Ασθενοφόρο δεν είχαν και ξεκίνησα με το αμάξι μόνος μου και δύο φορές στο δρόμο σταμάτησα γιατί νόμιζα ότι θα πεθάνω μου είχε κοπεί η αναπνοή, ένιωσα ότι δεν μπορούσα να πάρω ανάσα! Έφτασα στο Νοσοκομείο Χανίων στα επείγοντα, εκεί είδαν την κατάσταση μου και με ακινητοποίησαν άμεσα ! Έμεινα ακίνητος για 10 ημέρες στην Α΄ Παθολογική . Ένα άψογο τμήμα, με πραγματικά εξαιρετικούς γιατρούς και νοσηλευτές. Εκεί και οι γιατροί μου είπαν ότι η πνευμονική εμβολή είναι συνέπεια του covid κάτι που επιβεβαίωσα καθώς ο covid βρίσκει το υποκείμενο νόσημα και το ενεργοποιεί ακόμα και όταν έχει περάσει ως ασθένεια!»

Πλέον ο 65χρονος βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες στο σπίτι του και προσπαθεί να επανέλθει καθώς ακόμα παρουσιάζει αναπνευστικά προβλήματα.

«Βρέθηκα σε απίστευτα δύσκολη θέση και αν πραγματικά δεν είχα κάνει το εμβόλιο ώστε να έχω την προστασία που δίνει από τον covid τώρα δεν θα σας μιλούσα» καταλήγει απόλυτα πεπεισμένος.

zarpanews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση